Liikkuva laajakaista & puhelinliittymät

Elisa

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (33 ääntä, keskiarvo: 3.91/5)
Loading...

Katso tästä Elisan tarjoukset

Elisa on Pohjoismaiden johtava viestintäalan palveluntuottaja, joka markkinoi lanka- ja matkapuhelinliittymiä sekä kiinteitä ja liikkuvia laajakaistaliittymiä sekä kuluttaja- että yritysasiakkaille. Suomen ja muiden Pohjoismaiden lisäksi yhtiö toimii Baltiassa ja Venäjällä. Myös Saunalahti on osa Elisaa.

Elisan palvelut

Elisa tarjoaa matkapuhelin- ja laajakaistaliittymiä Elisan ja Saunalahden brändien alla. Saunalahti on suunnattu yksityisille kuluttajille, Elisan nimen alla puolestaan myydään paitsi yksityis- myös yritysliittymiä. Olemassa olevia liittymiä ja omia asiakastietoja on helppo hallinnoida verkossa. OmaElisa-palvelussa voi vaihtaa liittymätyyppiä, tilata uuden sim-kortin tai sulkea sim-kortin pysyvästi tai väliaikaisesti (joka voi olla tarpeen tilanteessa, jossa kännykkä on varastettu tai muuten kadonnut).

Elisan matkapuhelinverkko

Elisalla on oma matkapuhelinverkkonsa, jonka kilpailijoita Suomessa ovat DNA ja Sonera. Elisan verkko käyttää operaattoreista myös Saunalahti. Elisa on kuuluvuuskartan perusteella jäänyt jälkeen DNA:n ja Soneran kehityksestä. Elisan 4G ei kata koko Suomea, vaan isoja osia Pohjois- ja Itä-Suomesta on 4G:n ulkopuolella. Supernopea 4G+ -verkko ei kilpailijoista poiketen kata edes kaikkia merkittäviä asutuskeskuksia.

Elisan verkko on sinällään nopea ja useimmille suomalaisille täysin hyvä vaihtoehto, mutta syrjäseudulla Elisan tai Saunalahden liittymää hankittaessa kannattaa katsoa tarkkaan kuuluvuuskartasta, palveleeko Elisa ko. alueen asukkaita nopealla netillä. Jos Elisan verkko ei ylety kyseiselle alueelle, kannattaa tarkistaa, onko DNA tai Sonera toimivampi vaihtoehto.

Elisan lankaliittymät

Elisa tarjoaa matkapuhelinliittymien ohella lankaliittymiä. Elisan lankapuhelinliittymän voivat hankkia asiakkaat, jotka asuvat seuraavilla alueilla:

 • Pääkaupunkiseutu
 • Riihimäki
 • Jyväskylä
 • Turku
 • Tampere
 • Joensuu
 • Ylivieska
 • Kymi.

Lankaverkko ollaan tulevaisuudessa ajamassa alas, sillä sitä on yhä kannattamattomampaa pitää yllä. Elisa ei ole kuitenkaan ilmoittanut selkeästi aikeista lopettaa uusien lankapuhelinliittymien myymistä, joten aivan lähitulevaisuudessa tällaista ei tarvitse pelätä.

Elisa Boxi -kännykkäliittymät

Elisan oman nimensä alla tarjoamat kännykkäliittymät ovat melko korkeatasoisia ja kalliita. Kaikkiin Elisa Boxi -matkapuhelinliittymiin sisältyvät muun muassa seuraavat ominaisuudet:

 • 5000 minuuttia puheaikaa joka kuukausi.
 • Ei datakattoa netissä. Tietoa voi siis siirtää rajattomasti.
 • Valtavan suuri 1000 gigatavun pilvitallennustila, jonka avulla tiedostot pysyvät jatkuvasti turvassa netissä.
 • EU:n alueella matkustettaessa puhelinta voi käyttää normaalisti viidellä eurolla päivässä. Tämä sisältää normaalit puheen, tekstiviestit ja 500 megatavua tiedonsiirtoa liittymän täydellä nopeudella.

Erot Elisa Boxi -liittymien välillä koskevat lähinnä netin nopeutta ja tekstiviestipakettien kokoa. Kaikkein kallein Elisa Boxi -liittymätyyppi on Elisa Boxi Supreme+, jonka tiedonsiirtonopeus on huikeat 300 Mbit/s parhaissa oloissa. Yleensä nopeus on kuitenkin käytännössä murto-osa tuosta, koska 4G+ -verkko on tarjolla vain harvassa paikassa. Tämä liittymätyyppi sisältää myös 5000 tekstiviestiä kuussa. Liittymä maksaa 49,95 euroa kuussa plus avausmaksu 3,95 euroa.

Halvin Elisa Boxi -liittymä on Elisa Boxi Mini, jonka kuukausihinta on sangen kohtuullinen 15,95 euroa kuussa. Se sisältää 25 tekstiviestiä kuussa ja etanamaisen hitaan 256 kt/s -tiedonsiirron, joka ei sovellu raskaaseen netin käyttöön tai useimpien videoiden katseluun.

Saunalahti on Elisan kuluttajabrändi

Saunalahti on Elisaa vahvemmin erikoistunut edullisten ja monipuolisten liittymien tarjoamiseen kuluttajille. Elisan omistama Saunalahti on tunnettu ja luotettu operaattori, joka toimii samassa verkossa kuin Elisa.

Saunalahden kallein ja tehokkain puhelinliittymä on 4G EU+ Huoleton, joka sisältää rajattomasti tekstiviestejä ja puheaikaa sekä 300 Mbit/s tiedonsiirron 4G+ -verkossa. Hintaa liittymälle tulee 59,90 euroa kuussa. Tähän liittymään sisältyy myös joka kuukausi 500 megatavua tiedonsiirtoa missä vain EU-alueella ilman roaming-maksuja.

Saunalahden brändin alla Elisa myy myös prepaid-liittymiä. Saunalahti prepaid on edullisesti hinnoiteltu haastaja Soneran ja DNA:n tunnetuille prepaid-paketeille. Saunalahti prepaid maksaa alussa ainoastaan 5,90 euroa ja tähän sisältyy suoraan kuuden euron edestä puhesaldoa. Prepaid-pakettiin sisältyy aina netti, jonka käyttö maksaa 6,6 senttiä megatavua kohden, mutta ei koskaan enempää kuin 99 senttiä vuorokaudelta. Puhelut maksavat 6,6 senttiä minuutilta ja tekstarit 6,6 senttiä/viesti.

Elisan mobiililaajakaistat

Elisa kauppaa kuluttajille myös mobiililaajakaistoja, joita voi käyttää esimerkiksi tabletin tai kannettavan tietokoneen kanssa tai jopa kytkeä langattomaan lähettimeen wifin luomiseksi. Niiden nopeus vaihtelee 300 Mbit/s ja 10Mbit/s välillä. Hinnoittelu voi perustua joko ennalta määrättyyn kuukausimaksuun, jolloin laajakaista sisältää rajattomasti dataa, tai käyttöön, jolloin käyttäjä itse määrää, kuinka paljon hän haluaa hyödyntää nettiä.

Tällä hetkellä mobiililaajakaistat ovat tarjouksessa 20 % tavallista halvempia.

Mobiililaajakaistan voi ostaa Elisan myymälöistä tai tilata netistä yhdessä paketissa uuden tabletin tai tietokoneen kanssa. Elisa myy laitteita osamaksulla.

Yleistä ja historiaa

Nykyisen Elisa Oyj -pörssiyhtiön taustalla on entinen Helsingin Puhelin Oyj, johon on lukuisten yrityskauppojen seurauksena sulautettu lukuisia muita yhtiöitä. Elisan pääkonttori on edelleen Helsingissä. Konsernin markkinoimia brändejä ovat Elisa, Saunalahti ja Kolumbus (ei enää uusien liittymien myyntiä). Yhtiön suurin osakkeenomistaja on Solidium, joka omistaa noin kymmenesosan osakkeista, ja toiseksi suurin on Keskinäinen Työeläkevakuutusyhtiö Varma. Elisan markkina-arvo vuonna 2015 oli 5,8 miljardia euroa ja se työllistää noin 4200 henkilöä. Ulkomailla Elisa toimii yhteistyössä Vodafonen ja Telenorin kanssa.

Elisan toimitusjohtaja on Veli-Matti Mattila.

Elisan tuotteita voi tilata verkosta tai Elisa-myymälöistä. Myymälöissä on tarjolla myös laaja valikoima erilaisia puhelimia, talbetteja ja tietokoneita, joita voi ostaa myös Elisan verkkokaupasta.

Katso tästä Elisan tarjoukset

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »