Halvat matkapuhelimet vertailussa

Halvat ja keskihintaiset matkapuhelimet muistuttavat monilta ominaisuuksiltaan kalliita lippulaivapuhelimia. Hyvä halpispuhelin palvelee miltei yhtä hyvin kuin laadukkaammat kilpailijansa. Mutta miten löytää hyvä ja halpa matkapuhelin? Lue alta parhaat vaihtoehdot ja löydä omasi.

Näin valitset parhaan halvan matkapuhelimen

Matkapuhelimia on usein tarjolla edullisesti kytkykauppana yhdistettynä tiettyyn operaattoriin. Näiden tarjousten kanssa kannattaa olla tarkkana, sillä usein voit menettää parin vuoden saatossa jopa satoja euroja valitsemalla väärän operaattorin ja väärän liittymän. Et pysty hyödyntämään kilpailevia tarjouksia etkä valitsemaan omaan käyttöösi sopivaa liittymätarjousta, jos kätesi on sidottu. Siksi kännykkä kannattaa yleensä hankkia erikseen.

Kannattaa myös miettiä, tarvitseko juuri uusinta matkapuhelinmallia. Vanhemmat mallit saattavat olla aivan yhtä hyviä peruskäyttöön, mutta niitä myydään usein vähän halvemmalla. Tämä pätee etenkin isojen brändien kännyköihin.

Seuraavaan olemme listanneet tämän hetken kuusi kenties kiinnostavinta edullista puhelinta. Ulos on siis jätetty surutta Applen, Samsungin ja muiden lippulaivat. Vain keski- ja matalahintaiset puhelimet on otettu mukaan. Jatka lukemista ja löydä sinulle sopiva laite.

Vertailun lähteinä on käytetty seuraavia artikkeleita:
Best budget smartphone (Sunday Express)
Puhelinarvostelu: Huawei Honor 5X (Puhelinliittymat.fi)
Puhelinarvio: OnePlus X (Puhelinliittymat.fi)

Sunday Expressin vertailutulokset

Brittiläinen Sunday Express vertaili kyseiset viisi puhelinta ja asetti ne järjestykseen seitsemän eri ominaisuuden valossa. Kokosimme arvostelun tulokset yhteen kätevään taulukkoon tähtiarvosanoilla varustettuna ja hioimme tuloksia vielä Puhelinliittymat.fi-sivuston omien arvostelujen pohjalta. Taulukko voi auttaa halvan älypuhelimen ostajaa tekemään helpommin omia mieltymyksiä ja prioriteetteja vastaavan valinnan. Katso alta, mikä puhelin pärjäsi parhaiten missäkin kategoriassa.

Kaikki puhelimet käyttävät Android-käyttöjärjestelmää, joka on vakiintunut johtavaksi käyttikseksi Apple-ympäristön ulkopuolisessa maailmassa.

OnePlus X Honor 5X Moto G Aquaris x5 HTC Desire
Design ***** **** * **** **
Nopeus ***** **** *** ** *
Hinta-laatu *** ***** **** **** *
Akku ***** * ***** *** **
Pääkamera *** **** ** **** *
Näyttö **** **** * **** **
Ekstrat *** **** ***** * **
Arvosana **** **** *** *** **

 

1. OnePlus X

Tilaa tästä OnePlus X edullisesti ja nopeasti! E-ville.fi
OnePlus X erittäin kiinnostava edullinen älypuhelin, joka kykenee hinnastaan huolimatta haastamaan monet kalliimmat kilpailijansa. Merkittävintä on, että OnePlus on kokoluokassaan hyvin nopea ja peittoaa tältä osin kilpailijansa. Tehokkaan prosessorin lisäksi puhelimessa on mukava kolmen gigan työmuisti, joka helpottaa raskaampien sovellusten moniajoa – jotain, missä halvat puhelimet usein epäonnistuvat.

Mukavana etuna OnePlus X:ssä on mahdollisuus käyttää kahta sim-korttia. Tämä on hyödyllinen ominaisuus etenkin runsaasti matkustavilla.

OnePlus X:n viiden tuuman näyttö toistaa todella hyvin tummat sävyt, mutta ikävä kyllä yleissävy on lievästi vihertävä.

Puhelinmallin kamerat eivät ole mitenkään erityisen upeita, mutta ne toimivat ja tarkentuvat kohteisiin nopeasti.

OnePlus X:n heikkona puolena siitä puuttuu monia nykypuhelimien perusominaisuuksia, kuten maksuominaisuus vilauttamalla tai sormenjäljentunnistin.

2. Huawei Honor 5X

Tilaa tästä Honor 5X edullisesti ja nopeasti! Cdon.fi
Kiinalainen Huawei Honor 5X on kova haastaja OnePlus X:lle. Molemmat asettavat halvan hintaluokan älypuhelimille uudet standardit ja erottautuvat kaulan mitan verran kilpailevista malleista.

Honor 5X:n ehkä paras puoli on sen tyylikäs metallituettu kuori, josta tulee laadukas yleisvaikutelma. Raskas runko tekee kännykästä ehkä hieman kömpelön käsitellä, mutta

Huawei Honor 5X:n 5,5-tuumainen näyttö on hintaluokassaan hyvin tarkka: Sen resoluutio on 1080 x 1920 pikseliä. Tämä takaa tarkan kuvan, mutta toisaalta syö akkua nopeasti.

Huawein kamera ei tee paljon suurempaa vaikutusta kuin OnePlusX:n vastaava. Kuvat ovat kirkkait aja värikkäitä, mutta jäävät selvästi jälkeen kalliimpien puhelimien laadusta. Terävyyttä puuttuu.

Honor 5X:n lisäominaisuudet ovat mainioita. Siinä on hyvin toimiva sormenjäljentunnistin ja kaksi sim-kortin paikkaa. Sormenjäljentunnistin ansaitsee erityiskiitoksen, sillä mikään muu vertailun puhelinmalleista ei sellaista tarjoa.

Huawei Honor 5X on hinnaltaan lähtökohtaisesti OnePlus X:ää edullisempi ja tästä syystä saattaa jopa olla houkuttelevampi vaihtoehto edullista älypuhelinta etsivälle.

3. Motorola Moto G

Tilaa tästä Moto G edullisesti ja nopeasti! Cdon.fi
Motorola Moto G jää monella tapaa kahden parhaan jälkeen. Se on erittäin halpa ja siinä on melko tehokas akku. Moto G on myös vedenkestävä – se kestää puolen tunnin verran pinnan alla makeassa vedessä. Moto G ratsastaakin lähinnä lisäominaisuuksillaan. Kännykän ulkoasun voi kustomoida laajasta värivalikoimasta, sisäisen muistin voi päivittää ja puhelimeen voi lisätä kaiverruksen. Kukin puhelin kasataan käyttäjän toiveiden mukaisesti.

Hyvistä lisäominaisuuksista huolimatta Moto G:ssä ei ole sormenjäntunnistinta eikä paikkaa kahdelle sim-kortille. Erityisen huonona puolena puhelimen näyttö on heikko ja suttuinen. Myös Moto G:n kamera on vertailun huonoin. Vaikka siinä on monien kilpailijoiden tavoin 13 megapikselin kamera, todellisuudessa kuvien laatu on heikko. Kuvat ovat epätarkkoja ja haaleita.

4. Bq Aquaris x5

Tilaa tästä Moto G edullisesti ja nopeasti! Cdon.fi
Bq Auaris x5 on vähemmän tunnettu haastaja. Puhelin on tyylikäs. Kuoressa on useita värivaihtoehtoja ja siinä käytetään alumiinia. Viiden tuuman näyttö on hyvälaatuinen, ja puhelimen pääkamera on vertailun paras tai ainakin toiseksi paras. Hyvänä puolena Bq Aquaris tarjoaa myös paikat kahdelle sim-kortille. Aquaris x5 kuitenkin häviää monille kilpailijoilleen konepuolella. Puhelin ei ole kovin tehokas. Siinä ei myöskään ole vaikuttavia lisäominaisuuksia.

5. HTC Desire 626

Vertailun viimeinen on HTC Desire 626. HTC tunnetaan laadukkaista, keskihintaisista puhelimistaan, mutta Desire 626 on jäänyt kehityksestä jälkeen. Puhelin on tehoton, sen kamera ottaa suttuisia kuvia ja eikä sillä oikeastaan ole mitään muitakaan pelastavia ominaisuuksia.

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »