Puhelinarvostelu: Nexus 5X

Nexus 5X on Googlen oma keskihintainen Android-puhelin, joka pyrkii integroimaan Googlen palvelut niin saumattomaksi osaksi kännykkäkokemusta kuin mahdollista. Toimiiko puhelin vai epäonnistuuko hakukonejättiläinen aluevaltauksessa? Lue arvostelu.

Nexus 5X Cdon-verkkokaupasta. Tilaa nyt omasi!

Design ja tuntuma

Arvostelijoiden mukaan Nexus 5X tuntuu halvalta. Tämä ei ole sinällään ihme. Se on keskihintaluokan lippulaivapuhelin – eli selvästi alle 400 euron hintainen, mutta huipputeknologian varaan rakennettu laite. LG, joka on valmistanut Nexus 5X:n konepuolen, ei ole panostanut ulkoasuun samalla tapaa kuin vaikkapa Apple tekee iPhonejen kanssa. Muovikuori antaa puhelimelle lelumaisen tuntuman.

Virtanappi ja äänenvoimakkuuden säädin on sijoitettu puhelimen oikealle puolelle ja ne tuntuvat heppoisilta. Virtanappia on vaikea löytää pelkällä kosketuksella.

Puhelimen lasi on Gorilla Glass 3:sta eli edellisen sukupolven suhtellisen heikosta näyttömateriaalista. Koska Nexus 5X:n kehys ei tarjoa kunnon suojaa lasille, puhelin kannattaa suojata kotelolla.

Nexus 5X on ehkä paras puhelin Android- ja Google-faneille

Nexus 5X:n parhaita puolia on se, että sen käyttöliittymä on täysin Googlen suunnittelema. Tämä tarkoittaa, että monipuoliset Googlen sovellukset on yhdistetty järjestelmään saumattomasti ja pyörivät paremmin kuin mihin muissa puhelimissa on totuttu.

Lisäksi Google tuo Nexus 5X:n muodossa markkinoille ensimmäisen puhelinmallin, joka pyörittää natiivisti Android 6.0 Marshmallow -käyttöjärjestelmää. Android-faneille tämä on todellakin karkkia. Google myös lupaa päivittää Nexuksen käyttöjärjestelmän tehokkaasti useita kertoja vuodessa. Joidenkin puhelinmallien kohdalla vastaavia päivityksiä joutuu odottamaan vuoden tai kaksikin.

Nexus 5X onkin kenties markkinoiden kypsin Android-puhelin.

Nexus 5X Cdon-verkkokaupasta. Tilaa nyt omasi!

Kuva ja ääni

Nexus 5X:n etupuolta peittää käytännössä kokonaan 5,2 tuuman näyttöruutu. Sen resoluutio on 1920×1080 pikseliä ja tarkkuus 423ppi. Puhelimen näyttöteknologiassa ei ole mitään valittamista.

Googlen uutuusmallin äänentoisto on sen sijaan useiden arvostelijoiden mukaan todella ala-arvoinen. Kimeä, rakeinen ja mitättömän heikko.

Kamera

Nexus 5X:n 12,3 MP pääkamera on melko tehokas. Huonona puolena se tuottaa pienen ulkoneman puhelimen taakse. Kamera on selkeä harppaus verrattuna Googlen aiempiin suoriuksiin tällä saralla. Laserin avulla ohjautuva automaattinen tarkennus on tehokas ja nopea. Sonyn valmistama sensori varmistaa hyvän kuvanlaadun myös hämärässä.

Selfie-kameran tarkkuus puolestaan on 5 MP ja myös se suoriutuu tehtävästään hyvin. Ei siis valittamista tällä saralla.

Työmuistia on hieman liian vähän

Uuden Nexuksen prosessori on 64-bittinen ja kuusiytiminen Snapdragon 808, nopeudeltaan 1,8 Ghz. Tämä on nykyaikaisten vaatimusten mukainen suorituskyky.

Nexuksen kenties suurin heikkous piilee sen työmuistin määrässä. Muisti on yhä useammin pullonkaula nykyaikaisten kännyköiden suorituskyvyssä ja 2 gigan työmuisti ei nosta Nexusta massan yläpuolelle suorituskyvyssä. Tämä voi olla se ominaisuus, jonka vuoksi Nexus saattaa alkaa tuntua jo pian lähitulevaisuudessavanhentuneelta ja hitaalta.

Nexus 5X Cdon-verkkokaupasta. Tilaa nyt omasi!

Muita Nexus 5X:n ominaisuuksia

  • Sormenjäljentunnistin.
  • Nano-SIM.
  • C-tyypin USB-portti.
  • 3,5 mm mikrofoniliitäntä.
  • Akku on hyvin tyypillinen eikä auta Nexusta jaksamaa kovin pitkälle.

Lue Nexus 5X -arvosteluja:
Suomimobiili.fi
Techradar
CNET

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »