Puhelinmyyjä esto / puhelinmyynnin kieltäminen - Suoramarkkinointikielto

Mikä on edullisin liittymä juuri nyt?

Säästä aikaa ja rahaa. Kerro meille mitä etsit, niin lähetämme sinulle edullisimman vaihtoehdon suoraan sähköpostiisi. Mikä parasta, jos markkinoille ilmaantuu parempi vaihtoehto, tiedotamme myös siitä. Voit siis olla varma, että sinulla on aina edullisin liittymä.
Sähköposti
Nimi
Etsin puhelinliittymää:
Etsin nettitikkua eli mobiililaajakaistaa:
Suoramarkkinointikielto

Puhelinmyyjä esto / puhelinmyynnin kieltäminen

Kuluttajilla on Suomen henkilötietolain mukainen oikeus kieltää henkilötietojensa käyttö suoramarkkinointiin ja telemarkkinointiin. Kiellon voi kuitenkin lain mukaan antaa vain yhdelle yritykselle kerrallaan, joka on hieman kömpelöä. Esimerkiksi puhelinmyyjän on lain mukaan merkittävä asiakkaan puhelimessa antama suoramarkkinointikielto asianomaisen yrityksen estorekisteriin. Yhteystietojen luovuttamisen suoramarkkinointiin voi kieltää myös Väestörekisterikeskuksen ja Ajoneuvohallintakeskuksen ylläpitämistä rekistereistä.

Käytännössä kuluttajien henkilötietoja joutuu yritysten tietoon niin lukuisia eri väyliä pitkin, ettei kuluttajan itsensä ole mahdollista hallita tietojensa joutumista suoramarkkinointia harjoittavien yritysten tietokantoihin. Vaikka suoramarkkinointikiellon siis asettaisikin esimerkiksi Väestörekisterikeskukselle ja Ajoneuvohallintakeskukselle, yhteystiedot voivat päätyä suoramarkkinointiin esimerkiksi lehtitilauksen kautta, jos kuluttaja ei ole huomannut ruksata markkinointikieltoa koskevaa sopimuskohtaa.

Ärsyttääkö Puhelinmyynti? Hanki Puhelinmyyntikielto

Telemarkkinointikielto

Väestörekisterin ja Ajoneuvorekisterikeskuksen kautta asetettava soitonesto on puhelinmaksua lukuun ottamatta ilmainen ja sen voi asettaa ottamalla yhteyttä suoraan Väestörekisterikeskuksen suoramarkkinoinnin estopalveluun tai täyttämällä henkilötietojen luovutusta koskevan lomakkeen maistraatissa tai verkossa.

Kuluttajat voivat tilata itselleen myös ns. Robinson-palvelun, jolla voi rajoittaa ASML:n eli asiakkuusmarkkinointiliiton jäsenyritysten harjoittamaa suoramarkkinointia. Robinson-palvelun voi tilata soittamalla palvelun asiakaspalveluun. Soitto maksaa 0,39€/min + pvm ja palvelu on voimassa kolme vuotta kerrallaan. Palvelua tilatessa kannattaa huomioida, ettei kielto välttämättä astu voimaan samana päivänä, koska jäsenyritykset eivät vertaa omia kieltolistojaan ASML:n kieltolistaan päivittäin. Kielto ei myöskään koske ASML:n ulkopuolella toimivia puhelinmyyntiyrityksiä.

Tekstiviestimainonnan pystyy yleensä kieltämään teleoperaattorin kautta ilmaiseksi ja myös oman puhelinnumeron muuttaminen salaiseksi saattaa auttaa. Tällöin tulee kuitenkin muistaa, ettei puhelinnumeroa kannata antaa yrityksille, jos sen käyttöä suoramarkkinointitarkoitukseen ei ole mahdollista kieltää.

Muuta

Aika ajoin markkinoille putkahtaa yrityksiä, jotka tarjoavat suoramarkkinointikieltoja kuluttajille ja yrityksille vuosihintaan. Usein näiden palveluiden kautta tilatut estot ovat melko tehottomia, koska suoramyyntiä harjoittavilla yrityksillä ei ole velvollisuutta noudattaa tällaisten yritysten asettamia suoramarkkinointikieltoja. Jos epäilee tulleensa huijatuksi, kannattaa ottaa yhteyttä paikalliseen kuluttajaneuvontaan.

Tele Finland

Tele Finlandin toimintaan kuuluu selkeä hinnoittelu ja edulliset GSM-liittymät, sekä niiden lisäpalvelut.

Sonera

Soneran laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluu monipuoliset matkapuhelinpalvelut, sekä laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa palveluita myös Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja lisänä omaa kiinteää puhelinverkkoa. Myös Welho on osa DNA:ta.

Vodafone

Vodafone on suomalaisen Elisan tiivis yhteistyökumppani maailmalla.

Liittymätarjoukset ja vertailut

Puhelinliittymat.fi on puolueeton puhelinliittymä- ja mobiililaajakaistavertailu. Vertaa puhelinliittymät & mobiililaajakaistat ja tutustu Suomessa toimiviin puhelinoperaattoreihin.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa!

Mikko Salmi, Tampere

Tele Finland

Katso Tele Finlandin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Tele Finlandista »

Mikä on edullisin liittymä juuri nyt?

Säästä aikaa ja rahaa. Kerro meille mitä etsit, niin lähetämme sinulle edullisimman vaihtoehdon suoraan sähköpostiisi. Mikä parasta, jos markkinoille ilmaantuu parempi vaihtoehto, tiedotamme myös siitä. Voit siis olla varma, että sinulla on aina edullisin liittymä.
Sähköposti
Nimi
Etsin puhelinliittymää:
Etsin nettitikkua eli mobiililaajakaistaa: