Liittymät ja parhaat tarjoukset

Saunalahti

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (10 ääntä, keskiarvo: 4.50/5)
Loading...

Saunalahden liittymät toimivat Elisan verkossa. Saunalahti on Elisa Oyj:n tytäryhtiö, joka toimii Elisan kattavassa GSM-verkossa. Ennen yrityskauppaa Saunalahti toimi itsenäisenä internet- ja teleoperaattorina, joka tunnettiin välillä myös nimillä Jippii Group ja Saunalahden Serveri.

Yleistä

Yritys perustettiin alun perin vuonna 1996 ja pörssiyhtiö siitä tuli vuonna 2000. Vuodesta 2009 Saunalahti on ollut Elisan tarjoamien kuluttajatuotteiden pääbrändi Elisan oman brändin keskittyessä yritysasiakkaille tarjottuihin palveluihin. Vanhat Elisan yksityisliittymät ovat yhä voimassa, mutta uusia ei tarjota.

Saunalahden palvelut

Mobiilipuolella Saunalahti tarjoaa erilaisia matkapuhelinliittymiä puhelimella tai ilman. Kaikkiin liittymiin automaattisesti kuuluvien palveluiden kuten tekstiviestien lähettämisen ja hitaan nettiyhteyden lisäksi liittymiin on mahdollista liittää erilaisia maksullisia lisäpalveluita kuten vastaajapalvelu ja huippunopea 4G-netti. Saunalahti tarjoaa myös erilaisia liittymiin kytkettäviä vaihtuvia etupaketteja, joiden avulla on mahdollista soittaa halvemmalla esimerkiksi viikonloppuisin tai tiettyyn vuorokaudenaikaan. Nämä lisäpaketit on mahdollista kytkeä niin uuteen kuin vanhaankin liittymään.

Saunalahden liittymiä on helppo hallita Omaelisa-nettipalvelun kautta. Siellä voi vaihtaa liittymätyyppiä, tarkastella ostamiensa liittymätuotteiden ominaisuuksia ja tarvittaessa sulkea sim-kortin. Nettipalvelun kautta onnistuu myös liittymän avaaminen uudestaan, jos kadonnut puhelin vaikkapa löytyykin jostakin.

Saunalahden nopein 4G-puhelinliittymä

Saunalahden nopein 4G-liittymä on Saunalahti 4G EU+. Tähän liittymään sisältyy kotimaassa rajattomasti dataa 300 Mbit/s nopeudella. Tämä on huippuvauhdikas liittymä, tosin käytännössä datasiirto on paljon hitaampaa kuin teoreettinen maksiminopeus.

Tähän liittymätyyppiin sisältyy myös 500 megatavun edestä dataa joka kuukausi EU-alueella. Tämä tekee työmatkoista ja muusta reissaamisesta mukavampaa ja helpompaa. 500 megan jälkeen data muuttuu tosin kalliiksi EU-alueellakin ja siihen lisätään roaming-maksut. Kannattaa siis olla tarkkana sen suhteen, paljonko dataa ulkomailla käyttää.

4G EU+ -liittymän hinta määräytyy sen mukaan, onko sen hinnoittelupolitiikka ns. Huoleton vai Tarkka.

Saunalahti 4G EU+ Huoleton maksaa 59,90 euroa kuussa. Tähän sisältyy rajattomasti normaalihintaisia kotimaan puheluita ja tekstiviestejä.

Saunalahti 4G EU+ Tarkka sen sijaan maksaa 49,90 euroa kuussa. Tässä liittymätyypissä puhuminen maksaa 6,9 senttiä minuutilta ja tekstiviestit samoin 6,9 senttiä viestiä kohden.

Huomaa, että Saunalahti 4G EU ilman plusmerkkiä on tällä hetkellä alennuksessa. Sen huippunopeus on ”vain” 100 Mbit/s – eli siis käytännössä verkon maksiminopeus useimmissa tilantessa. Se on kuitenkion huomattavasti huippunopeaa EU+ -liittymää halvempi. Esimerkiksi Huoleton-pakettiin yhdistettynä se maksaa vain 29,90 euroa kuussa ensimmäisen vuoden ajan, joka on 30 euroa vähemmän kuin huippunopean liittymän hinta.

 

Vertaa DNA:n liittymät


Käyttö / kk:
 Saunalahden prepaid-liittymän aloituspaketti on halpa

Saunalahden prepaid maksaa netistä tilattuna vain 5,90 euroa ja aloituspaketti sisältää kuusi euroa puheaikaa. Tämä on erinomainen aloituspaketti. Suosittelemme tilaamaan tämän netistä. Saunalahden prepaidistä ei makseta kuukausimaksuja eikä muita lisäkuluja.

Saunalahden prepaidiin kuuluu aina myös netti sekä 4G- että 3G-verkossa. Netin käyttö maksaa 6,6 senttiä megatavulta, mutta enintään 99 senttiä päivältä. Soittaminen maksaa samoin 6,6 senttiä minuutilta ja tekstiviestit 6,6 s/kpl. Tekstiviestejä ja puheaikaa voi ostaa myös edullisemmalla paketteina. Esimerkiksi 300 tekstiviestiä maksaa 6,90 euroa. Paketti on käytössä 31 vuorokautta.

Mobiililaajakaista (Mokkula)
Saunalahden mobiililaajakaista eli mokkula mahdollistaa verkon käytön kannettavalla tai matkapuhelimella melkein missä tahansa Suomessa. Kaikki paketit on hinnoiteltu kiinteästi, joten kuukausimaksu on aina sama käytöstä riippumatta. Yhteys toimii Elisan 2G-, 3G- ja 4G-verkossa, joiden kuuluvuusalueella asuu yli 5 miljoonaa suomalaista. Kuuluvuuden tietyllä alueella voi helposti tarkistaa verkossa tai vierailemalla lähimmässä myymälässä. Saavutettu tiedonsiirtonopeus riippuu liittymätyypistä, päälaitteesta, maastosta ja verkonkuormituksesta. Tällä hetkellä Elisan 4G-verkolla on laajin kattavuus Suomessa.

Kiinteä ADSL- ja kaapelilaajakaista

Saunalahti tarjoaa myös kiinteitä ADSL- ja kaapelilaajakaistayhteyksiä. Niin kaapeliliittymiin kuin mobiililiittymiinkin on mahdollista liittää erilaisia lisäpalveluita kuten F-Securen ohjelmistoihin perustuvat tietoturvapalvelut, joihin kuuluvat muun muassa roskapostisuojaus, palomuuri ja lapsilukko, sekä sähköpostipalvelut.

Omaa liittymää ja asiakastietoja on helppo hallinnoida verkossa OmaElisa-palvelussa. Saunalahden verkkopalvelusta on myös mahdollista tilata uusia liittymiä ja ostaa matkapuhelimia, kannettavia ja muita oheislaitteita yhdessä liittymien kanssa. Verkon lisäksi Saunalahden palveluita myyvät Elisa Shopit -liikkeet kaikkialla Suomessa. Yrityksille tarjotaan tuotteita Elisan palveluvalikoimasta.

Millaisena Saunalahti tunnetaan?

Saunalahti on aiemmin tunnettu Elisan halpojen puhelinliittymien brändinä. Koska nykyään Saunalahti kuitenkin vastaa kaikista Elisan kuluttajille suunnatuista kännykkäliittymistä, se ei ole enää halpismerkki. Sen sijaan Saunalahdelta löytyy niin edullisia kuin huipputasoisiakin liittymiä.

Kaikkiin Saunalahden kuukausimaksullisiin liittymiin kuuluu ainakin jonkinlainen netti. Rajoittamaton 256 kbit/s nettiyhteys on aina voimassa kotimaassa, tosin näin hitaalla netillä ei tehdä paljon muuta kuin luetaan sähköposteja ja hitaasti selataan sosiaalista mediaa.

Useimpiin liittymiin sisältyy kuitenkin nopeampi netti. Nykyään 4G on standardi myös Saunalahdella. Sen sijaan 3G on yhä harvinaisempi.

Kaikkiin kuukausimaksullisiin Saunalahden liittymiin sisältyvät myös seuraavat ominaisuudet:

  • 3G-videopuhelut alueilla, joilla 3G toimii.
  • Mahdollisuus lähettää multimediaviestejä kaikkialla maailmassa.
  • Puheluiden pito, koputus, soitonsiirto, soitonesto.
  • Helppo puheluerittely henkilökohtaisiin puheluihin ja työpuheluihin näppäilemällä numeron eteen 152. Erittelyjä voi tarkkailla netin OmaElisa-palvelussa.

Huomaa, että Saunalahti on siirtymässä uuteen EU-aikaan ja tarjoaa siksi kuluttajille mahdollisuuden ostaa roaming-maksutonta dataa nopeimpiin liittymiinsä. Tällöin Saunalahden nettiä voi käyttää kaikkialla EU-alueella ilman huolta ylettömistä maksuista – ainakin EU-datakattoon asti. Sen jälkeen roaming-hinnat astuvat taas kuvioihin.

Saunalahden verkko

Saunalahti käyttää Elisan verkkoa, joka kattaa enemmän tai vähemmän koko Suomen. Voit katsoa tarkemman kuuluvuuden täältä Elisan omasta kuuluvuuskartasta, josta selviää kattavuus puheluiden, 4G:n ja 3G:n osalta.

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »