Vuoden 2014 parhaat puhelimet

Päätimme käydä läpi viime aikojen kiinnostavimmat puhelinuutuudet ja onnistuneimmat kännykkäinnovaatiot. Listasimme vuoden 2014 parhaat puhelimet. Katso, miten oma luurisi menestyy vertailussa.

1. iPhone 6

 • Käyttöliittymä iOS 8
 • Näyttö 4,7” / 326 ppi
 • Kamera 8 MP

Applen uusi iPhone herätti ilmestyessään tavalliseen tapaan hyvin äärimmäisiä reaktioita. Sitä on ylistetty vuoden kauneimmaksi kännykäksi, toisaalta edellisestä mallista huomattavasti kasvanut koko on aiheuttanut valituksia. Uutta iPhonea on monien mielestä vaikea käyttää yhdellä kädellä siitä huolimatta, että se on eräs markkinoiden ohuimmista puhelimista.

Joka tapauksessa iPhone on monella tapaa merkittävä askel Applen tuoteperheessä. Älypuhelinten markkinoille on viime vuosina saapunut monia kovia kilpailijoita, joten uusi ja edistyneempi malli oli todellakin tarpeen. Uusi puhelin täyttää ne odotukset, jotka sille on asetettu ja pitää Applen myös jatkossa tiukasti kännykkämarkkinoiden huipulla.

2. Sony Xperia Z3

 • Android v4.4.4 (KitKat) / v5.0 (Lollipop)
 • Näyttö 5,2” / 424 ppi
 • Kamera 20,7 MP

Sony tunkee älypuhelinmarkkinoille yhä kovemmalla voimalla. Sony Xperia Z3 osoittaa, että yhtiö kykenee kilpailemaan parhaiden kanssa. Huimalla 20,7 megapikselin kameralla varustettu Android-kännykkä on ollut vuoden 2014 arvostelumenestyksiä. Hauskana yksityiskohtana Xperia Z3 käy yhteen PS4 -pelikonsolin kanssa ja toimii peliohjaimena.

3. Samsung Galaxy S5

 • Android v4.4.2 (KitKat) / v5.0 (Lollipop)
 • Näyttö 5,1” / 432 ppi
 • Kamera 16 MP

Samsung tuntuu yllättävän vuodesta toiseen. Huipputasoisten isokokoisten älypuhelinten markkinoilla eteläkorealaisyhtiö on osoittautunut miltei lyömättömäksi – vain Apple kykenee tuottamaan yhtä täydellisiä ja innovatiivisia luksuspuhelimia kuin Samsung.

Galaxy S5 ei ole poikkeus. Android-puhelinten ykkönen tarjoaa suuren määrän kiinnostavia ominaisuuksia, joista muiden puhelinten omistajat vain haaveilevat. S5 muun muassa sisältää monipuolisen valikoiman eleohjaimia ja osaa myös tarkkailla käyttäjän katseen suuntaa, vierittäen tekstiä ruudulla näin automaattisesti eteenpäin.

Myös laitteistopuolella Samsung loistaa. Ruudun tarkkuus on huippuluokkaa ja myös kamera on erinomainen. Prosessoriteho on poikkeuksellinen. Tästä huolimatta S5 ei ole ollut myyntimenestys. Jäämme siksi uteliaisuudella odottamaan Samsungin vastausta vuonna 2015.

4. Google Nexus 6

 • Android v5.0 (Lollipop)
 • Näyttö 5,96” / 493 ppi
 • Kamera 13 MP

Google osti taannoin Motorolan. Hakukonejättiläisen uusi Nexus 6 -puhelin on käytännössä jättimalli Motorolan Moto X -kännykästä. Nexus on saanut hyviä arvioita teknologialehdissä. Kookas näyttö on myös monia kilpailijoitaan tarkempi. Muotoilu on käteen hyvin istuva. Eräs selkeä puute kilpailijoihin verrattuna on sormenjälkilukijan puuttuminen.

5. Amazon Fire Phone

 • Käyttöliittymä Amazon Fire OS (Android)
 • Näyttö 4,7” / 321 ppi
 • Kamera 13 MP

Vuoden 2014 erikoisuus on verkkokauppana tunnetun Amazonin ensimmäinen kännykkä. Amazon Fire on todellakin omanlaisensa tuote, mutta ainoastaan Amerikassa myytävä puhelin sai myös moitteita.

Sen voima on erikoinen kolmiulotteinen näyttö, joka ei vaadi toimiakseen erityisiä laseja. Fire osaa myös lukea käyttäjän kasvoja ja seurata katseen suuntaa tarkemmin kuin yksikään aiempi puhelin. Amazonin puhelimessa on myös enemmän erilaisia eleohjauksia kuin missään aiemmassa kännykässä.

Puhelimen ongelmana on, että Amazon kehitti puhelimeensa oman Android-versionsa, johon monet vanhoista Android-sovelluksista eivät käy. Tästä syystä Firen sovellusvalikoima on suppea. Amazonin ominaisuudet eivät myöskään oikeuta sen hintaa: laitteistopuolella Amazon jää Samsungin ja Applen lippulaivojen taakse, vaikka hinnaltaan se on vastaava.

 

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »