Halvimmat prepaid liittymät

1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (16 ääntä, keskiarvo: 3,56/5)
Loading...

Suomalaisille on tarjolla vain muutama prepaid-liittymä. Useimmissa niistä ei ole suuria eroja, mutta laumasta löytyy myös pari poikkeavaa tuotetta. Listasimme parhaat prepaid-liittymät ja selvitimme, millaiselle käyttäjälle kukin niistä sopii.

Kenelle prepaid on hyvä vaihtoehto?

Prepaid-liittymät eivät ole Suomessa yhtä suosittuja kuin muualla maailmassa. Prepaid-liittymillä on kuitenkin omat kiinnostavat etunsa.

  • Prepaid auttaa hallinnoimaan puhelinlaskuja, koska kaikki maksetaan etukäteen. Jälkikäteen ei tule yllätyksiä.
  • Prepaid on yleensä anonyymi, josta syystä se tarjoaa paremman yksityisyydensuojan kuin kuukausimaksulliset liittymät.
  • Prepaid on paras vaihtoehto lyhytaikaista liittymää tarvitsevalle, esimerkiksi Suomessa vierailevalle turistille.

Mikä prepaid kannattaa hankkia?

Prepaid-liittymiä löytyy Suomessa Elisalta, Telialta ja DNA:lta. Näistä kolmesta Elisa ja Telia kilpailevat keskenään hyvin samanlaisille tuotteilla. DNA sen sijaan erottuu kilpailijoista omaperäisemmillä vaihtoehdoilla.

Seuraavassa esittelemme kaikkien kolmen operaattorin prepaid-liittymät ja kerromme yhteenvetona, kenelle ne mikäkin niistä parhaiten sopii.


Käyttö / kk:
 Elisa Saunalahti Prepaid on tavallinen prepaid-liittymä

Elisa Saunalahti Prepaid on erittäin tyypillinen prepaid-liittymä. Ominaisuuksiltaan se on kelpo vaihtoehto, etenkin jos kuluttaja aikoo käyttää prepaid-liittymää pitkän aikaa.

Elisa Prepaid -liittymän avaaminen maksaa 5,90 euroa. Asiakas saa tällä hinnalla käyttöönsä suoraan 6 euroa saldoa, jota voi käyttää tekstiviesteihin, puheluihin tai netin käyttöön.

Puhelut maksavat 0,066 euroa/min ja tekstiviestit 0,066 viestiä/kpl. Vastaavasti jokainen netissä siirretty megatavu maksaa 0,066 euroa. Vuorokauden datan maksimihinta on 99 senttiä.

Elisa Saunalahti Prepaidin paras ominaisuus on sen avokätinen latausbonus. Joka neljännellä latauskerralla asiakas saa bonuksena 10 euroa ilmaista saldoa. Bonuksen saamista edistävät vähintään 10 euron lataukset.

Yhteenveto: Elisa Saunalahti Prepaid on sangen keskiarvoinen prepaid-liittymä, jonka runsaat latausbonukset tekevät siitä kuitenkin oivan vaihtoehdon pitkäaikaiseksi prepaid-liittymäksi.

Telia Prepaid muistuttaa Elisan prepaidiä

Telia Prepaid muistuttaa monelta osin Elisa Saunalahti Prepaidi -liittymää. Telia maksaa alkuun saman verran kuin Elisa eli 5,90 euroa. Puheluiden ja tekstiviestien hinta on myös sama kuin Elisalla.

Telia kuitenkin tarjoaa euron verran enemmän alkusaldoa, siis kaiken kaikkiaan 7 euroa.

Vaikka Telian latausbonus on ihan mukava, se on pienempi kuin Elisalla. Telian prepaid-asiakkaat saavat joka kolmannella latauksella 5 euron ilmaisen saldon. Pitkällä tähtäimellä tämä tekee Telian bonuksista huomattavasti Elisan bonuksia vähäisemmät.

Merkittävin Telian hyvistä puolista Elisaan verrattuna on datan hinta. Telialla data maksaa vain murto-osan Elisasta. Hinta on ainoastaan sentti megatavua kohden. Vuorokaudessa maksimihinta on 99 senttiä. Telian prepaid toimii 3G- ja 4G-verkoissa.

Yhteenveto: Telia Prepaid on paras vaihtoehto sellaisille prepaid-käyttäjälle, jotka käyttävät silloin tällöin nettiä. Se ei siltikään ole paras vaihtoehto kaikkein aktiivisimmille netin käyttäjille. Sille kohderyhmälle löytyy parempi prepaid DNA:lta.

DNA: kolme erittäin kiinnostavaa prepaid-vaihtoehtoa

DNA Super Prepaid on DNA:n perus-prepaid

DNA Super Prepaid muistuttaa Telian ja Elisalla prepaid-liittymiä. Se on kuitenkin tavalliselle prepaid-asiakkaalle kilpailijoitaan kalliimpi.

DNA:n aloituspakkauksen hinta on 7,90 euroa, siis enemmän kuin Telialla ja Elisalla. Puhelut ja tekstiviestit maksavat saman verran.

DNA Super Prepaidin paras puoli löytyy netistä. DNA tarjoaa prepaid-liittymiinsä monipuolisia, erikseen ostettavia datapaketteja. Siksi DNA Super Prepaid soveltuu hyvin käyttäjille, jotka tarvitsevat ainakin toisinaan raskasta nettiyhteyttä. Super Prepaid toimii 3G-verkossa sekä supernopeassa 300 Mbit/s 4G -verkossa

Pienin DNA:n datapaketeista on 100 megatavun suuruinen ja kestää kuukauden. Hintaa sillä on 4,90 euroa.

Suurin datapaketti on 30 vuorokauden rajaton netti, joka maksaa 16,90 euroa.

Yhteenveto: DNA Super Prepaid ei päihitä Telian ja Elisan prepaid-liittymiä peruskäytössä, mutta tarjoaa joustavamman valikoiman erilaisia datapaketteja.

DNA Rajaton Prepaid poikkeaa kilpailijoista merkittävästi

DNA Rajaton Prepaid on aivan omanlaisensa tapaus. Se on päiväkohtaisesti laskutettava liittymä, johon sisältyy jokaista maksettua vuorokautta kohden rajattomasti dataa ja puheluita. Tekstiviestejä saa lähettää vuorokaudessa jopa 300. Kuukausitasolla tämä liittymätyyppi tulee kalliiksi, mutta väliaikaisena liittymänä se on erittäin tehokas.

DNA Rajaton Prepaid maksaa alkuun 7,90 euroa. Paketti sisältää seitsemän euroa saldoa. Jokainen rajattoman liittymän käyttöpäivä maksaa 89 senttiä. Toisin sanoen aloituspaketilla saa viikon verran puheluita, tekstiviestejä ja dataa.

Yhteenveto: DNA Rajaton Prepaid on paras prepaid-liittymä tehokasta, lyhytaikaista prepaidiä etsivälle. Soveltuu erityisen hyvin Suomessa enintään pari viikkoa vieraileville ulkomaalaisille.

DNA Double Prepaid on todellinen löytö Venäjällä matkustaville

DNA Double Prepaid on toinen DNA:n prepaid-erikoisuuksista. Se on runsaasti Suomen ja Venäjän välillä matkustaville tarkoitettu liittymä. Liittymä vaihtaa automaattisesti operaattoria rajan yli mentäessä. Suomessa operaattori on DNA, Venäjällä puolestaan Aiva.

Puhelut maan sisällä maksavat 0,066 euroa minuutilta ja tekstiviestit 0,066 euroa viestiä kohden. Puhelut Suomen ja Venäjän välillä ovat lisäksi normaaleita DNA:n ulkomaanpuheluita edullisempia. Liittymään voi halutessaan ostaa 16,90 euron kuukausihinnalla rajattoman 3G- ja 4G-netin.

Liittymän aloituspakkaus maksaa 29,90 euroa. Tämä sisältää 10 euroa DNA-puheikaa ja 700 ruplaa Aiva-puheaikaa.

Yhteenveto: DNA Double Prepaid on kiistatta paras liittymä Suomen ja Venäjän välillä runsaasti matkustavalle ja soittelevalle.

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »