Halvin puhelinliittymä

Puhelinliittymat.fi-sivusto esittelee suomalaisia puhelinliittymiä aina hieman eri näkökulmista.

Tällä kertaa vertailimme kokonaisvaltaisesti operaattorien halvimpia puhelinliittymiä ja selvitimme, mitkä niistä ovat kaikkein halvimpia omissa kategorioissaan ja toisiinsa verrattuna.

Pääasiallisena oletuksena vertailussamme on, ettei käyttäjä kaipaa puheaikapaketteja, vaan kaikki laskutetaan käytön mukaan. Nettiyhteyden olemme laskeneet plussaksi, mutta emme välttämättömyydeksi.

Vertailuun sisältyvät niin prepaidit kuin kuukausimaksullisetkin matkapuhelinliittymät.

Alla top 8 halvimmat puhelinliittymät suomalaisille. Jatka lukemista.

Halvimmat liittymät


Käyttö / kk:
 1. Globetel Perus – melkein ilmainen mopoliittymä

Globetel on vähemmän tunnettu operaattori, joka toimii Telian verkossa. Sen kuukausimaksu on vain 3,90 euroa. Puheluista veloitetaan 4,9 senttiä minuutilta ja tekstiviesteistä 4,9 senttiä kappaleelta.

Globetelilla on myös isompia liittymiä, jotka ovat nekin mainitsemisen arvoisia. Edullisin niistä on Globetel Mini, johon sisältyy kuukaudessa 300 puheminuuttia ja 300 tekstiviestiä. Liittymän kuukausimaksu on 7,90 euroa.

Kaikkiin Globetelin liittymiin sisältyy myös 2G-netti, jonka käyttäminen maksaa tavallisesti 4,9 senttiä megatavulta. Vaihtoehtoisesti asiakas voi tilata 7,90 euron kuukausihintaan rajattoman netin. Koska kyseessä on 2G-netti, kovin rankkaan käyttöön se ei sovellu, mutta perusasiat, kuten sähköpostit, sosiaalinen media ja pankkiasiat hoituvat kyllä.

Kaikista Globetelin liittymistä peritään myös 2,90 euron avausmaksu.

2. DNA Mini Data – sisältää rajattoman 2G-netin

DNA Mini Data ei ole ehkä halvin liittymä, mutta se on kustannustehokas. 4,90 euron kuukausihinnalla käyttäjä saa rajattoman 2G-nettiyhteyden. Puhelut ja viestit laskutetaan käytön mukaan. Hinta on 7 senttiä minuuttia tai viestiä kohden. Liittymän avausmaksu on 3,90 euroa.

3. Elisa Saunalahti Tarkka – ilman nettiä

Elisan Saunalahti Tarkka -liittymä laskutetaan käytön mukaan. Kotimaan puhelut maksavat 6,9 senttiä minuutilta ja tekstiviestit 6,9 senttiä viestiä kohden. Liittymästä veloitetaan myös kuukausimaksu 4,90 euroa ja kertaluonteinen avausmaksu 3,90 euroa.

4. Elisa Saunalahti Prepaid on halvin prepaid-liittymä

Elisan prepaid-liittymä on etenkin pitkäaikaisessa käytössä sangen edullinen. Aloituspakkaus maksaa 5,90 euroa ja siihen sisältyy suoraan 6 euroa saldoa.

Puhelut maksavat 6,6 senttiä minuutilta ja viestit 6,6 senttiä/kpl.

Elisa Saunalahti Prepaid on tältä osin sangen tavallinen prepaid-liittymä. Edulliseksi sen tekee Elisan bonusjärjestelmä, jossa asiakas saa joka neljännellä latauskerralla 10 euroa ilmaista saldoa. Tämä on markkinoiden paras prepaid-liittymän latausbonus.

Ikävä kyllä Elisa Saunalahti Prepaid on datan osalta hieman kalliimpi kuin Telian tai DNA:n prepaidit. Yhden megatavun siirtäminen maksaa 6,6 senttiä. Vuorokausihinta datalle on enintään 99 senttiä. Tieto siirtyy 3G- ja 4G-verkoissa.

Huomaa, että jos kuluttajalle data on puheluita ja tekstiviestejä tärkeämpää, Telia Prepaid voi tulla halvemmaksi. Telialla data maksaa vain sentin megatavua kohden, siis murto-osan Elisan perimästä hinnasta.

5. Moi Mobiili on hyvä ja halpa perusliittymä 4G-datalla

Moi Mobiili on moneen käyttöön edullisin vaihtoehto. Kyseessä on erinomainen perusliittymä, johon sisältyy myös nopea 100 Mbit/s netti, joka toimii Telian 4G-verkossa.

Moi Mobiilin perushinta on vain 6 euroa kuukaudessa. Tähän sisältyy 4 gigatavua dataa. Rajattoman 4G-datan saa maksamalla 12 euroa kuukaudessa.

Moi Mobiililla puhelut maksavat 5,5 senttiä minuutilta ja tekstarit 5,5 senttiä viestiä kohden. Rajattoman puheajan saa 10 euron lisämaksulla.

6. Telia S on jämäkkä perusliittymä

Telia S on hyvä perusliittymä, jonka hinta on kuitenkin tarpeettoman korkea. Telia ei ansioidu edullisten liittymien saralla.

Telia S -liittymän kuukausihinta on tavallisesti 12,90 euroa, mutta nyt tarjoushintaan 9,90 euroa ensimmäisen vuoden ajan. Huomaa, että puhelut ja tekstiviestit ovat Telialla melko kalliita: 7 senttiä minuuttia tai tekstiviestiä kohden.

Datapuoli Telia S -liittymässä on kohdallaan. Liittymä sisältää 5 gigatavua nopeaa dataa, jota voi käyttää Suomessa tai muualla Pohjolassa tai EU- ja ETA-alueella. Telia ansioituu kansainvälisenä operaattorina.

7. DNA Äly 21M – halvin rajaton 3G

DNA Äly 21M on halvin vaihtoehto rajatonta 3G-dataa kaipaavalle. Sen kuukausihinta on 13,90 euroa. Puhelut ja tekstiviestit ovat halpoja, vain 4,5 senttiä minuutilta tai viestiltä. Liittymästä peritään myös 3,90 euron avausmaksu.

Netin nopeus on 21 Mbit/s, joka ei ole aivan 4G-yhteyksien luokkaa, mutta oikein luotettava tavallisen kännykkänetin käyttöön. Myös videoiden striimaminen onnistuu DNA:n 3G-datalla.

8. DNA Rajaton 4G Super – halvin 300 Mbit/s -mobiiliyhteys

Huomaa, että DNA:lla on myös muita edullisia vaihtoehtoja tehokasta nettiä kaipaavalle. DNA ei ole erikoistunut huippuhalpoihin liittymiin, mutta heidän liittymistään löytyy usein tehoa. Esimerkkinä toimikoon DNA Rajaton 4G Super, joka on Suomen halvin 300 Mbit/s -supernopeuksinen kännykkänetti.

DNA Rajaton 4G Super maksaa normaalisti 39,90 euroa kuussa, mutta tällä hetkellä sen saa kymmenen euroa halvemmalla kuukausimaksulla ensimmäisen vuoden ajaksi. Tämän lisäksi liittymään sisältyy rajattomasti puheaikaa ja tekstiviestejä. Kyseessä ei ole ehkä halvin puhelinliittymä, mutta ehdottomasti halvin vaihtoehto 4G-verkon kovimpia nopeuksia haikaleville hardcore-käyttäjille.

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »