HSL:n kännykkälippu

HSL:n kännykkälippuHelsingin seudun liikenteen eli HSL:n liikennevälineissä on voinut matkustaa kännykkälipulla vuodesta 2002 lähtien.

Kännykkälippu käy raitiovaunussa, metrossa, Suomenlinnan lautalla, metron itäisillä liityntäbussilinjoilla, sataman bussilinjoilla ja VR:n lähijunissa Helsingin alueella. Lippu ei käy bussien N-yölinjoilla eikä linjoilla 90A ja 91.

Kännykällä voi tilata lipun kahdella tapaa. Ensinnäkin voi käyttää tekstiviestiä. Toiseksi voi ladata HSL:n sovelluksen ja ostaa lipun sillä. HSL vaikuttaa olevan ajamassa tekstiviestilippua vähitellen alas ja rohkaisee kännykkälipun käyttäjiä siirtymään lippusovelluksen käyttäjiksi.

Tekstiviestilipun tilaaminen

Matkalipun voi tilata tekstiviestillä numerosta 16355. Koodi on A1 suomenkieliselle lipulle ja AS 1 ruotsinkieliselle lipulle. Koodin voi kirjoittaa välilyönnillä tai ilman. Viestin lähettäjä saa paluuviestinä kertalipun, joka on voimassa tunnin ostohetkestä. Viestistä selviää lipun voimassaoloaika ja voimassaoloalue, tunnistenumero ja lähettäjänumero. Katso lisätiedot HSL:n sivuilta.

Tekstiviestilipun hinta on 2,90 euroa ja yötaksan aikaan 5,00 euroa.

Matkustajalla tulee olla kännykkälippu ennen kulkuvälineeseen nousemista. Metron kohdalla lippu tulee olla laiturialueelle siirryttäessä, joka alkaa liukuportaiden yläpäästä ja on merkitty keltaisella viivalla. Jos lippu ei saavu matkapuhelimeen ajoissa, asiakkaalta voidaan periä tarkastusmaksu.  Kännykkälipun tilaaminen on mahdollista Soneran, Elisan, DNA:n, Saunalahden ja Tele Finlandin liittymistä sekä myös monista muista prepaid-liittymistä. Prepaid-liittymien kohdalla asiakkaalle ilmoitetaan tekstiviestillä, jos saldoa ei ole riittävästi.

Matkalipun voi tilata etukäteen lisäämällä tilausviestiin toivotun kellonajan, esim. A1 1300, jolloin lippu toimitetaan, kun kello on seuraavan kerran yksi iltapäivällä. Lipun voi näin ollen tilata korkeintaan 24 tuntia etukäteen. Kaikki operaattorit eivät tue tätä palvelua, jolloin asiakkaalle ilmoitetaan tilauksen epäonnistumisesta vastausviestillä. Yötaksan aikaan toimitetuista lipuista peritään yötaksan mukainen hinta, vaikka ne olisi tilattu päiväsaikaan.

Lipun tilaaminen Mobiililippu-sovelluksella

HSL:n Mobiililippu-sovelluksella on näppärää ostaa matkalippuja. Helsingin sisäisen lipun hinta on sama kuin tekstiviestilipussa eli 2,90 euroa. Tarjolla on myös kalliimpia lippuja, kuten viiden euron seutulippu ja 7,20 euroa maksava Lähiseutu 3 -lippu. Myös yölippuja voi ostaa sovelluksella.

HSL:n mobiilisovelluksen voi ladata älypuhelimeensa maksutta. Se toimii Windows-, Android- ja iOS-puhelimilla.

Varmista sovellusta käyttäessäsi, että kännykkäsi kello käy oikeaa aikaa ja on oikeassa päivämäärässä. Muuten mobiililippu voi lipuntarkastajan osuessa kohdalle osoittautua pätemättömäksi ja joudut maksamaan sakkoja.

HSL Mobiililippu -palvelun yhteystiedot

Ongelmatilanteissa palvelee HSL:n asiakaspalvelu numerossa 09 4766 4000. Palvelu on auki normaalisti ma-to klo 7:30-19:00, pe klo 7:30-17:00 ja la klo 10:00-15:00. Sunnuntaisin ja pyhinä asiakaspalvelunumero on suljettu.

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »