Miten paljon puhelinliittymästä kannattaa maksaa?

Mikä on sopuhinta puhelinliittymälle? Paljonko on liikaa, ja millaisista säästöistä liittymänsä kilpailuttava kuluttaja voi haaveilla? Mikä on halvin liittymä? Lue tästä lisää.

Kuningaskuluttaja vertaili liittymien hinnat

Taannoin Ylen Kuningaskuluttaja-ohjelmassa selvitettiin, minkä verran kannattaa kenenkin olla valmis maksamaan puhelinliittymästään. Vaikka ohjelman tarkat hintatiedot alkavat nyt olla jo vanhentuneita, päälinjat pitävät yhä paikkansa.

Vertailu paljasti seuraavan nyrkkisäännön: Yli 25 euroa maksava liittymä on tarpeettoman kallis. Kaikki mobiililaitteiden käyttö puheesta ja viesteistä riittävän nopeaan 4G-nettiin on saatavissa tätä halvemmalla.

Huomaa, että markkinoilla kaupattiin tuolloin ja kaupataan yhä tälläkin hetkellä teoriassa erittäin nopeita 4g-yhteyksiä, joiden väitetään saavuttavan jopa 300 Mbit/s nopeuden. Tämä nopeus on kännykän käyttäjälle käytännössä aina tarpeeton. Sitä ei myöskään pysty todellisuudessa likimainkaan saavuttamaan useimmissa paikoissa, vaan kuluttaja joutuu lähes poikkeuksetta tyytymään murto-osaan tästä nopeudesta johtuen verkon kattavuudesta ja kapasiteetista. Näiden liittymien huikeita, jopa 50 euron kuukausihintoja ei voi perustella kuluttajan näkökulmasta.

Hintaerot usein pieniä

Eräs kiinnostava havainto Kuningaskuluttajan vertailussa oli, että nopean eli vähintään 50 megan nopeuksisen mobiiliyhteyden suhteen hintaerot operaattorien välillä ovat minimaaliset. Paljon videoita katsova ja verkkopelejä pelaava käyttäjä ei siis hyödy välttämättä liittymän kilpailuttamisesta merkittävästi. Ainoa iso ero koskee väliaikaisia tarjouksia, jotka vaihtelevat liittymäntarjoajalta toiselle.

Hintojen samankaltaisuutta selittää operaattorien omien kommenttien mukaan kova hintakilpailu liittymämarkkinoilla.

Halvin 4G-liittymä nyt

Halvin 4G-puhelinliittymä löytyy tällä hetkellä DNA:lta. DNA Äly 50M maksaa 19,80 euroa kuussaja siinä ei ole datakattoa. Surffata saa siis rajattomasti tuolla hinnalla. Puhelut ja viestit ovat edullisia. Puhuminen maksaa 4 senttiä/minuutti ja tekstiviestit 4 senttiä/kpl.

Toiseksi edullisin 4G-liittymä on Tele Finland Mini 4G. Se maksaa 20 €/kk ja tällä rahalla saa 20 gigaa 50 Mbit/s tiedonsiirtoa. Puhe ja viestit laskutetaan käytön mukaan. Puhuminen maksaa 7 senttiä/minuutti ja viestit 7 senttiä/kpl.

Halvimmat puheliittymä nyt

Halvin prepaid-liittymä löytyy Saunalahdelta. Saunalahti Prepaidin aloituspakkaus maksaa 5,90 euroa. Tämä sisältää 6 euroa puheaikaa. Puheaikaa voi käyttää puheluihin (6,6 senttiä/minuutti), tekstiviesteihin (6,6 senttiä/kpl) tai nettiin (6,6 senttiä/Mt). Joka neljäs saldon lataus Saunalahden prepaidille tuo 10 euroa lisäsaldoa, kunhan lataus tapahtuu netissä tai Otto-automaatilla.

Halvin liittymä

Halvin kuukausilaskutettava liittymä on Tele Finland Mini. Se maksaa kolme euroa kuussa. Puhelut maksavat 7 senttiä/minuutti ja viestit 7 senttiä/kpl. Liittymä sisältää rajattomat 236 kbit/s netin. Yhteys on siis äärimmäisen hidas ja soveltuu lähinnä viestien ja päivitysten lukemiseen ja lähettämiseen.

Lue lisää:
Vertailimme puhelinliittymät: Yli 25 €/kk on liikaa (Kuningaskuluttaja / Yle)

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »