Puhelin testissä: Oukitel K10 on outo, mutta sen akku kestää

Kiinalainen Oukitel tunnetaan puhelinvalmistajana, jolle akunkesto on ykkösprioriteetti. Oukitel K10 -mallissa sama linja jatkuu. Puhelimen akku on lyömätön.

Puhelin testissä: Oukitel K10 on outo, mutta sen akku kestää

Oukitel K10 on olemukseltaan hankala tiiliskivi

Kun Oukitel K10:n ottaa käteen, Maan painovoiman tuntee välittömästi sormissaan. Miltei 300 grammaa eli tuplasti normipuhelimen verran painava monsteri ei ole mikään rento pideltävä. Asiaa ei auta laitteen paksuus. Yhdellä kädellä puhelinta on miltei mahdotonta käyttää.

Heikon käsiteltävyytensä vuoksi Oukitel K10 kannattaakin mieltää ennemmin phabletiksi kuin perinteiseksi puhelimeksi.

Puhelimen ulkoasu on röyhkeä ja hupaisa

Seuraavaksi silmään ja sormiin osuu todella eriskummallinen design. Puhelimen takapaneelissa ja sivuilla on kullanvärisiä kohokuvioita, joista tulee lähinnä mieleen halpa rihkama.

Friikin vaikutelman kruunaa vasikannahka. Vegaanilla ensimmäinen ajatus on, että miksi ihmeessä kukaan haluaisi vielä vuonna 2018 lisätä puhelimeen tyhjänpäiväisen eläinperäisen koristeen? Se ei edes näytä ylelliseltä, vaan yhdessä metallikoristeiden kanssa lähinnä vitsiltä.

Puhelinteollisuus ei toki ole missään mielessä eettinen ala. Mutta johonkin se raja on vedettävä. En ikinä kehtaisi esitellä nahkaista puhelinta. Seuraavaksi savupekonista tehty kännykkäkotelo? (Tiedetään, joku lukija innostui ajatuksesta välittömästi.)

Puhelimen koko ja sen rönsyilevä ulkoasu luovat yhdessä röyhkeän ja humoristisen vaikutelman. Pokkaa Oukitelin suunnittelijoilla on selvästi vaikka muille jakaa – makua tai tyylitajua ei niinkään.

Valtava 11 000 mAh akku ei jätä pulaan

Vaan eipä kukaan osta Oukitelin puhelinta tyylin takia. Se, mitä näistä laitteista haetaan, on akku. Eikä Oukitel petä odotuksia. K10 on varustettu valtavalla 11 000 mAh akulla. Vertailun vuoksi iPhone 8 Plus sisältää 2691 mAh akun. Oukitel tarjoaa siis yli neljä kertaa enemmän milliampeeritunteja kuin Apple.

Valtava akku oikeuttaa puhelimen raskauden ja paksuuden. Jos käyttäjällä on prioriteettina akunkesto eikä puhelimen ulkoasulla ole väliä, Oukitel K10 on loistava valinta.

Akun lataaminen kestää pari tuntia.

Muita huomioita Oukitel K10 -puhelimen testistä:

  • Sormenjälkitunnistin löytyy. Sormenjälkitunnistin on sijoitettu hyvään kohtaan puhelimen taakse. Tunnistin toimi ajoittain vähän heikosti, mutta se voi olla testijakson puitteissa sattumaakin.
  • Äänentoisto toimii. Musiikin kuunteleminen ja jalkapallo-ottelun seuraaminen sujuivat oikein mukavasti.
  • Pokémon Go -pelin AR toimii ongelmitta. Osa Android-puhelimista aiheuttaa Pokémon-pelaajille ongelmia, kun käyttöön otetaan AR eli lisätty todellisuus. Oukitel K10 pyöritti peliä moitteettomasti AR-moodissa.
  • Puhelinta on hankala kuljettaa mukana. Kokonsa ja muotoilunsa vuoksi Oukitel K10 ei suoranaisesti ”sujahda” mihinkään. Käyttäjän pitää erikseen miettiä, miten laitteen saa kulkemaan mukana.

Isot akut vastakkain: Oukitel K10 vs. Moto E4 Plus

Tunnetummista puhelinvalmistajista eniten akkuihin on panostanut Lenovon omistama Motorola. Viime kesänä ilmestynyt Moto E4 Plus on halpa ja toimiva ja siinä on iso akku.

Pienen kokeilun perusteella voi tiivistää, että jos Oukitel K10 kestää yhdellä latauksella neljä päivää, Moto E4 Plus kestää kaksi. Tämä kokemus vastaa osapuilleen eroa akkujen koossa: Oukitel 11 000 mAh vs. Moto 5000 mAh.

Käytettävyyden osalta Moto E4 Plus on voittaja, sillä sitä pystyy juuri ja juuri käyttelemään yhdellä kädellä ilman suurta pudottamisen vaaraa.

Oukitel K10 pähkinänkuoressa: plussat ja miinukset

+++ Ihana akku.

+ Toimiva järjestelmä ilman merkittäviä heikkouksia.

– Raskas, kömpelö ja ruma.

Voit lukea lisää Oukitel K10 -puhelimen ominaisuuksista ja tilata sen maahantuojan omilta sivuilta E-ville.com.

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »