Puhelinarvostelu: Huawei Honor 5X

Huawei haastaa halpoja älypuhelimia markkinoille puskevat kilpailijansa uudella kohtuuhintaisella mallillaan. Mutta pystyykö uusi Huawei Honor 5X kilpailemaan Xiaomin ja kumppanien kanssa? Lue tästä, miten puhelin on otettu maailmalla vastaan.

Tilaa nyt Huawei Honor 5X -matkapuhelin CDON-verkkokaupasta!

Metallituettu runko on jämäkkä

Huawei on rakentanut puhelimensa suojaksi laadukkaan ja jämäkän metallisen kuoren. Raskas runko tekee kännykästä ehkä hieman kömpelön käsitellä, mutta tämä on puhelimen kokoluokassa normaalia.

Vaikka Honor X5 on halvaksi puhelimeksi muuten erittäin laadukkaan oloinen, siinä on eräs heikkous, joka voi pitkässä käytössä muodostua ongelmaksi. Sitä ei ole suojattu gorilla-lasilla, joten kannattaa olla varovainen heitellessä puhelinta asfalttiin.

Kuoren värivaihtoehdot ovat hopeinen, musta ja kultainen.

Näyttö on tarkka, mutta akkua kuluu

5,5 tuuman näyttö tekee tehtävänsä. Resoluutio on hintaluokassaan korkea, 1080 x 1920 pikseliä. Tämä takaa tarkan ja terävän kuvan, mutta syö samalla akkua melko nopeasti. Lepotilassa akku kestää kyllä melko pitkälle, mutta aktiivisessa käytössä virtapalkki pienenee ärsyttävän nopeasti.

Honor 5X:n tallennustila on liian pieni

Honor 5X:ssä ei ole kovin paljoa tallennustilaa – vain 16 gigaa. Tätä voi tosin onneksi microSD-kortilla. Myös prosessori voi tuntua ainakin pelaajista ja raskaan sarjan käyttäjistä hitaalta. RAM-muistiakin on vain kaksi gigaa, joka voi esimerkiksi pelikäytössä ja sovelluksesta toiseen hypittäessä muodostua pullonkaulaksi.

Huawein kamera toimii – pääosin

13 megapikselin pääkamera tekee tehtävänsä. Kuvat ovat kirkkaita ja värikkäitä. Ne eivät kuitenkaan pysty kilpailemaan monien muiden valmistajien vastaavan tarkkuuksisten kameroiden kanssa. Terävyyttä voi ajoittain puuttua.

Selfie-kamera on 5 megapikselin tarkkuuksinen. Kakkoskamera on tietysti hyvinkin toissijainen – sen ei tarvitse kyetä esimerkiksi vastaavaan liikkeen seuraamisen kuin pääkameran. Sen heikohkoista ominaisuuksista on siksi turha olla kovin harmissaan.

Muita Honor 5X:n ominaisuuksia

  • Huawei on sijoittanut kännykän taakse tarkan ja hyvin toimivan sormenjälkitunnistimen.
  • Kaksi sim-kortin paikkaa.
  • Paino 158 grammaa.
  • Käyttöjärjestelmä Android v5.1.1. Lollipop.

Tilaa Huawei Honor 5X -matkapuhelin CDON-verkkokaupasta!

Kannattaako Huawei Honor 5X ostaa?

Honor 5X on erittäin hyvä puhelin hintaluokassaan. Suomessa sitä myydään 299 euron hintaan. Koska Honor 5X on ominaisuuksiltaan miltei identtinen parin kalliimman Huawein mallin kanssa, sitä voidaan perustellusti pitää erittäin hyvänä sijoituksena. Etenkin, kun otetaan huomioon sen metallinen kuori, joka luo hintaansa ylellisemmän vaikutelman.

Lue arvosteluja:
Mobiiliblogi
CNET

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »