Puhelinarvostelu: Huawei Y5

Kiinalainen Huawei on nouseva puhelinvalmistaja. Huawei Y5-mallillaan yritys asettuu kilpailemaan parhaan halpisälypuhelimen tittelistä. Millainen Y5 on ja kannattaako sellainen hankkia? Lue lisää alta.

Huawei Y5 on sulava ja kohtuullisen tehokas halpispuhelin

Huawei Y5:n prosessori on neliytiminen ja siinä on yhden gigan verran työmuistia. Tämä ei tietenkään ole paljon, mutta kun puhelimen järjestelmä ja sovellukset on suunniteltu oikein, tehojen puute ei tunnu käyttökokemuksessa. Varmasti tilanteessa, jossa käyttäjällä on yhtä aikaa monta isoa sovellusta auki, ongelmia voi tulla vastaan.

Huawein koko on hyvin keskivertoinen – näyttö myös ok

Huawei Y5 painaa 140 grammaa, joka ei ole kovin raskas, mutta ei valtavan painavakaan. 4,5 tuuman näyttö on myös kooltaan sangen tyypillinen.

Näytön resoluutio on 480×800 ja tarkkuus 218 ppi. Nämä ovat halpojen älypuhelimien markkinoilla ihan siedettäviä lukuja. Näytön laatu jää kauaksi jälkeen isojen yritysten lipulaivamalleista, mutta ne maksavatkin moninkertaisesti Huawei Y5:en nähden. Kirkkaus on kuitenkin täysin kelvollinen eikä esimerkiksi lukeminen tai videoiden katseleminen ole epämiellyttävää.

Näytön kosketusherkkyys kerää kiitosta. Ruutu tukee jopa neljän sormen monikosketusta, joka on halpispuhelimessa jokseenkin harvinainen ominaisuus.

Äänentoistossakaan ei ole vikaa

Huawei Y5:n kaiuttimet eivät ole valtavan voimakkaat, mutta tekevät tehtävänsä. Dolby DTS -järjestelmä tekee äänentoistosta jopa astetta odotettua tasokkaamman.

Y5:n kamera on vähäpätöinen

Huawein mopomallin kamera on 8MP-tarkkuuksinen ja varustettu ledisalamalla. Kirkkaassa valaistuksessa otetut kuvat ovat käyttökelpoisia, mutta valon puute heikentää laatua nopeasti.

Kameraohjelmisto mahdollistaa mm. panoraamakuvat, kuvasarjat ja fokusoidun kohteen seuraamisen.

Videon kuvaaminen onnistuu 720p tarkkuudella ja stereoäänellä. Hyvässä valaistuksessa laatu on kohtuullinen. Ledivalo myös auttaa parantamaan hämärässä kuvattujen videoiden tarkkuutta.

Huawein akku on heikko

Huawein akku on omassa sarjassaan aika normaali – eli heikko. Aktiivisessa käytössä se ei välttämättä kestä koko päivää. Jos puhelinta käytetään maltillisesti, vuorokauden käyttöaika on mahdollista saavuttaa.

Huawei Y5:n mukana tulevia hyödyllisiä sovelluksia

  • Taskulamppu.
  • Säätiedot.
  • Peiliapplikaatio.
  • Suurennuslasi.
  • FM radio.

Mistä Huawei Y5:n voi ostaa?

Huawein Y5 -malli on ollut jo joidenkin kuukausien ajan suosittu tuote osissa Aasiaa. Nyt se on rantautunut myös Suomeen noin sadan euron hinnalla. Sitä voi ostaa mm. Prismasta ja Gigantista sekä verkkokaupoista.

Arvosteluja:
Phone Guru Reviews
Readme

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »