Puhelinarvostelu: Microsoft Lumia 950

Microsoft on julkistanut ensimmäisen Windows 10 -puhelimensa. Onnistuuko uusi Lumia yllättämään arvioijat? Kokosimme yhteen asiantuntijoiden mielipiteet uudesta puhelimesta. Lue yhteenveto arvosteluista.

Tilaa lukitsematon Lumia 950 suoraan Microsoftin kaupasta!

Yleisarvio: Lumia 950 on hienoinen pettymys

Kansainvälisissä teknologiajulkaisuissa yleinen kanta koskien Microsoft Lumia 950 -puhelinta on ollut, että sen on hyvä yritys, mutta lopputulos on mitätön.

Ulkoinen design on laimea. Lumia 950 on muovipalikka, joka ei tuntumaltaan eroa mitenkään Microsoftin aiemmista Lumian halpaversioista. Lumia 950 ei näytä 500 euron hintaiselta lippulaivalta, vaan peruskännykältä. Se häviää ulkoasultaan kirkkaasti Applelle, Samsungille ja vaikkapa LG:lle.

Windows 10 ansaitsee parjausta

Windows-puhelimilla on paikkansa. Käyttöjärjestelmällä on monta fania. Sen yleinen design-filosofia painottaa selkeyttä ja järjestelmällisyyttä. Siitä huolimatta Windows 10 -käyttöjärjestelmän tämänhetkinen versio on arvostelijoiden mukaan huono. Monet uudet ominaisuudet ovat täynnä bugeja.

Silti: Lumia 950 on huipputeknologiaa!

Microsoftin ensimmäinen lippulaiva Nokian kaappamisen jälkeen on teknologisesti huipputasoa. Aiemmin Microsoftia ei ole nähty kännykkämarkkinoilla kehityksen kärjessä, mutta nyt on syytä unohtaa tämä vanha mielikuva. Lumia 950 pystyy kilpailemaan Applen ja korkeatasoisten Android-puhelimien kanssa samassa sarjassa.

Uuden Lumian kamera on kristallintarkka, sen akun kesto on tyydyttävä ja 5,2 tuuman Quad HD -näyttö on erittäin kirkas. Snapdragon 808 -prosessori on tehokas. Mitään valittamista ei ole myöskään kolmen gigan RAM-muistissa.

Tilaa lukitsematon Lumia 950 suoraan Microsoftin kaupasta!

Lumia 950 muuttuu käden käänteessä pöytätietokoneeksi

Lumia 950:n erikoisin ominaisuus on sen kyky korvata vanhat tietokoneet. Microsoftin uusi käyttöjärjestelmä nivoo yhteen kännykän ja tietokoneen infrastruktuurin. Tuloksena on maailman pienin pöytätietokone. Teho ja käyttöjärjestelmän ominaisuudet eivät ehkä riitä vielä korvaamaan oikeaa työtietokonetta, mutta konseptin esittelynä Lumia 950 on kiehtova. Sen kytkeminen näppäimistöön ja näyttöön on nopeaa ja helppoa. Kännykkä muuttuu työpisteen sydämeksi arvostelijoiden mukaan vaivatta.

Tämä on Microsoftin tulevien kännykkämallien kovin myyntivaltti. Mikäli yhtiö pystyy siirtämään pöytätietokoneiden ja läppärien parissa keräämäänsä arvovallan älypuhelimien maailmaan, Microsoft pystyy haastamaan Applen ja Samsungin tuoreella tavalla. Mutta jos kuluttajat eivät tästä lähestymistavasta innostu, Lumia 950 saattaa olla viimeinen lippulaivapuhelin, jonka yhtiö valmistaa.

Lue lisää:
Arvostelu Cnet.com-sivustolla
Arvostelu The Vergessä
Arvostelu Techradar-sivustolla
Arvostelu Wall Street Journalissa

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »