Puhelinliittymä lapselle – Muista ainakin nämä 3 asiaa

Puhelinliittymä lapselle on vuosi vuodelta tärkeämpi, oli kyseessä sitten ensimmäisen luokan aloittava tai jo peruskoulua pitkään käynyt lapsi.

Nykyään nettiä ja jatkuvaa tavoitettavuutta tarvitaan niin paljon, että lapsellekin on käytännössä välttämätöntä hankkia oma puhelin ja siihen liittymä.

Kysymys kuuluukin, millainen puhelinliittymä lapselle sopii? Mitä asioita tulee ottaa huomioon? Listasimme kolme tärkeää pointtia lasten puhelinliittymistä ja selvitimme edullisimmat vaihtoehdot.

 

1. Lapsen puhelinliittymässä ei ole pakko olla supernopeaa nettiä

Vaikka 4G-yhteyden hinta tippuu vuosi vuodelta eikä se maksa juurikaan tavallisen liittymän kylkiäisenä ekstraa, lapselle ei ole mitenkään välttämätöntä hankkia rajatonta ja nopeaa mobiilinettiä.

On tyypillistä, että erityisesti aivan nuorimpien puhelinkäyttäjien, kuten ekaluokkalaisten, netinkäyttöä halutaan rajoittaa: lapsen ei tarvitse tuijottaa videoita tuntikaupalla joka päivä.

Hyvä vaihtoehto tällaiseen tilanteeseen on esimerkiksi prepaid-liittymä, tai sellainen liittymä jossa netistä veloitetaan käytön mukaan. Prepaid voi olla jopa hieman turvallisempi vaihtoehto, sillä sen avulla mobiilinetin käyttö loppuu aina saldon loppumiseen, eikä lapsi saa vahingossa tai puolivahingossa kerrytettyä puhelinlaskua. Toisaalta prepaid-liittymän saldon loppuessa myöskään puhelut vanhemmille eivät enää onnistu. Prepaid-liittymiä tarjoavat kaikki operaattorit, käytön mukaan veloitettavasta liittymästä hyvä esimerkki on Moi Mobiili.

Joihinkin liittymiin on myös mahdollista valita rajaton, mutta hidas 2G-netti. Sen nopeudet eivät riitä hyvänlaatuisten videoiden toistamiseen, mutta WhatsApp ja muut viestintäsovellukset toimivat kuin junan vessa. Esimerkki tällaisesta liittymästä on Saunalahden Tarkka 2G.

Puhelinliittymä lapselle - Muista ainakin nämä 3 asiaa

 

2. Tekstiviestejä ja puheluminuutteja ei tarvita WhatsAppin myötä enää juurikaan

Ennen liittymien kylkiäisinä markkinoitiin paljon rajattomia, tai ainakin lähes rajattomia määriä SMS-viestejä ja puheluita. Nykyään niille ei ole kuitenkaan enää juurikaan käyttöä, sillä suurin osa kommunikoinnista tapahtuu netin välityksellä, esimerkiksi WhatsAppin kautta.

Ei olekaan välttämättä fiksua ottaa lapselle sellaista liittymää, jossa maksat kuukausittain jonkinkokoisesta paketista tekstiviestejä ja puheluita. Niille tulee harvoin käyttöä, ja on pitkällä juoksulla fiksumpaa maksaa niistä vain käytön mukaan.

Puhelinliittymä lapselle - Muista ainakin nämä 3 asiaa

 

3. Älä tartu turhaan pitkiin sopimuksiin

Lapset kasvavat nopeasti, ja liittymältä vaaditaan vuosien varrella erilaisia asioita. Ei olekaan fiksua tarttua esimerkiksi kahden vuoden mittaisiin määräaikaisiin sopimuksiin tuosta vain, sillä silloin et pysty vaihtamaan operaattoria ketterästi esimerkiksi hyvän tarjouksen perässä.

Usein parhaat tarjoukset on kuitenkin sidottu jonkinlaiseen määräaikaisuuteen, ja on ymmärrettävää että pidemmätkin sopimukset ovat houkuttelevia. Suosittelemme, että tarkastelet sivustomme liittymävertailua ennen kuin solmit sopimuksia lapsen puhelinliittymästä.

Puhelinliittymä lapselle - Muista ainakin nämä 3 asiaa

 

Löydä edullisin liittymä vertailumme avulla

Puhelinliittymat.fi on palvelu, jonka kautta voit vertailla helposti eri operaattorien liittymien kustannuksia.

Usein puhelinliittymät ovat toiminnaltaan hyvin samanlaisia, joten erot hinnoissakin ovat melko pieniä. On kuitenkin fakta, että muutamankin euron ero kertyy vuositasolla suuremmaksi summaksi. Miksi et siis nappaisi saman tien sitä edullisinta liittymää käyttöösi?

Samalta sivulta löydät myös aktiiviset tarjoukset. Puhelinliittymätarjousten avulla voit löytää huomattavasti tavallista edullisempia liittymäpaketteja: kilpailu asiakkaista on kovaa, ja joskus liittymiä kaupataan lähes polkuhintaan, jotta operaattori saisi haltuunsa suuremman määrän Suomen rajallisista markkinoista.

Tsekkaa liittymävertailumme ja hae edullisin puhelinliittymä vaikka heti!

Liittymävertailuun >>

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »