Rajaton 4G-netti: Moi Mobiili vs. DNA vs. Saunalahti

Oppaan tiedot päivitetty viimeksi: 3.2.2018

 

Rajaton 4G-netti alkaa olla suomalaisten mobiilikäyttäjien standardi, jota ilman ei haluttaisi olla. Siksi on yllättävää, että yhä osa operaattoreista tuputtaa oletustuotteena datakatolla varustettua mobiililaajakaistaa. Vertailimme tässä artikkelissa pistokokeena kolmen eri operaattorin rajattomat 4G liittymät ja selvitimme, mikä on edullisin ja tehokkain vaihtoehto. Lue tästä vertailu.

 

Rajaton 4G-netti Moi Mobiililla

DNA:n verkossa toimiva tuore palveluoperaattori Moi Mobiili tarjoaa kaikille asiakkailleen 4G-netin. Nettiin liittyy kuitenkin neljän gigatavun datakatto. Moi Mobiilin aloituspaketti maksaa 6 euroa kuussa ja siihen sisältyy yksi sim-kortti. Jokainen ylimääräinen 6 euroa lisää pakettiin mukaan yhden sim-kortin lisää ja 4 gigatavua dataa. Jos yksittäisen sim-kortin haluaa irrottaa yhteisestä datapotista ja antaa sille käyttöön kuukausittainen rajaton data, se maksaa 12 euroa ekstraa.

Näin Moi Mobiililla rajaton 4G-netti maksaa yksinkertaisesti 18 euroa kuussa.

Vertailuun ei kannata ottaa mukaan Moin aktiivisesti markkinoimia vaihtoehtoja, joissa ostetaan alkuun monta sim-korttia, sillä jos vaikkapa kolmen simmin pakettiin otetaan kaikille rajaton 4G-data, hinnaksi tulee messevät 54 euroa kuussa!

Siirry Moi.fi (avautuu uuteen välilehteen) >

 

Rajaton 4G-netti DNA:lla

DNA:n kaikki normaalit puhelinliittymät sisältävät lähtökohtaisesti rajattomasti dataa. DNA yrittää myös sisällyttää mahdollisimman moniin liittymäpaketteihin nimenomaan 4G-datan. Liittymät toimivat toki myös 3G-verkossa ja myös ainostaan 3G:tä käyttäviä liittymiä on tarjolla, mutta niihin ei erityisesti enää panosteta.

Seuraavat kolme liittymäpakettia ovat hyviä esimerkkejä DNA:n rajattomasta 4G-netistä:

 1. DNA Nopea 4G Jämpti. Hinta 24,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sen jälkeen 26,90 €/kk. Siirtonopeus max. 100 Mbit/s. Puhelut ja tekstiviestit käytön mukaan 0,07 €/min/sms.
 2. DNA Rajaton 4G Teho. Hinta 26,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sitten hinta nousee 29,90 euroon. Siirtonopeus max. 50 Mbit/s. Rajattomasti puheluita ja tekstiviestejä.
 3. DNA Nopea 4G Rajaton. Hinta 29,90 €/kk ensimmäisten  12 kk ajan, sitten hinta nousee 34,90 euroon. Siirtonopeus max. 100 Mbit/s. Rajattomasti puheluita ja tekstiviestejä, lisäksi 10 Gt EU-datapaketti (voit lukea datankäytöstä EU:ssa lisää täältä).

Huomaa, että uusimmassa Omnitele-selvityksessä DNA:n saapuvan liikenteen tiedonsiirtonopeudet olivat yleensä nopeampia kuin kilpailevilla verkoilla (eli Soneralla ja Elisalla). Vain kahdessa kymmenestä mitatusta kaupungista muut verkot voittivat DNA:n.

Kaikkiin DNA:n liittymiin kuuluu maksettavaksi myös 3,90 euron kertaluonteinen avausmaksu.

Siirry DNA Kauppaan (avautuu uuteen välilehteen) >

 

Rajaton 4G-netti Saunalahdella

Elisan verkossa toimivalla Saunalahdella on helppo räätälöidä liittymänsä vastaamaan omia tarpeita. Seuraavat kolme pakettia ovat esimerkkejä siitä, millä tapaa rajaton 4G-netti toimii Saunalahdella.

 1. Saunalahti Tarkka 4G. Hinta 22,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sitten hinta nousee 24,90 euroon. Puhelut ja tekstiviestit käytön mukaan 0,069 €/min/txt. Siirtonopeus max. 50 Mbit/s.
 2. Saunalahti Huoleton 4G. Hinta 26,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sitten hinta nousee 29,90 euroon. Siirtonopeus max. 50 Mbit/s.
 3. Saunalahti Huoleton 4G Premium. Hinta 29,90 €/kk ensimmäisten 24 kk ajan, sitten hinta nousee 34,90 euroon. Siirtonopeus max. 200 Mbit/s. Lisäksi 10 Gt EU-datapaketti ja rajaton netti Suomen lisäksi pohjoismaissa ja Baltiassa.

Huomaa Saunalahden liittymiä harkitessasi, että Saunalahti käyttää liittymää markkinointitarkoituksiin. Tämän välttääksesi sinun tulee erikseen pyytää markkinointikieltoa Saunalahdelta ja maksaa yhden euron kuukausittainen lisämaksu.

Kaikkiin liittymiin kuuluu myös 3,90 euron avausmaksu.

Siirry Elisa Kauppaan (avautuu uuteen välilehteen) >

 

Yhteenveto: Mistä halvin rajaton 4G?

Vertailumme 4G-liittymät on listattu seuraavaan luetteloon halvimmasta kalleimpaan. Tutustu linkkien takaa tarkemmin kunkin liittymätyypin ominaisuuksiin ja löydä itsellesi parhaiten sopiva rajaton 4G-liittymä.

 1. Moi Mobiili, yksi sim-kortti. Hinta 18 €/kk pysyvästi. Siirtonopeus max. 100 Mbit/s.
 2. Saunalahti Tarkka 4G. Hinta 19,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sitten hinta nousee 22,90 euroon. Siirtonopeus max. 50 Mbit/s.
 3. DNA Nopea 4G Jämpti. Hinta 24,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sen jälkeen 26,90 €/kk. Siirtonopeus max. 100 Mbit/s.
 4. DNA Rajaton 4G Teho. Hinta 26,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sitten hinta nousee 29,90 euroon. Siirtonopeus max. 50 Mbit/s.
 5. Saunalahti Huoleton 4G. Hinta 26,90 €/kk ensimmäisten 12 kk ajan, sitten hinta nousee 29,90 euroon. Siirtonopeus max. 50 Mbit/s.
 6. DNA Nopea 4G Rajaton. Hinta 29,90 €/kk ensimmäisten  12 kk ajan, sitten hinta nousee 34,90 euroon. Siirtonopeus max. 100 Mbit/s.
 7. Saunalahti Huoleton 4G Premium. Hinta 29,90 €/kk ensimmäisten 24 kk ajan, sitten hinta nousee 34,90 euroon. Siirtonopeus max. 200 Mbit/s. Rajaton käyttö myös pohjoismaissa ja Baltiassa, sekä 10 Gt/kk EU-maissa.

 

Mitä muuta 4G-netistä ja -verkosta kannattaa tietää?

 • 4G-verkko alkaa vähitellen kattaa asutuskeskukset ympäri Suomen. Voit tarkistaa kuuluvuuskartasta oman alueesi tilanteen. Löydät Elisan kuuluvuuskartan täältä, DNA:n täältä ja Soneran täältä.
 • Vaikka 4G-verkko kattaa ison osan maasta, miltei kaikkialla verkon nopeus on huomattavasti luvattuja supernopeuksia hitaampi. Huippunopeuksiin ei pääse käytännössä koskaan ja jopa Helsingissä on katvealueita, joissa nopeus voi olla murto-osan liittymän maksiminopeudesta.
 • 4G-verkkoa ei tulla ajamaan alas lähivuosina. 5G-verkkoa testataan jo, mutta se ei luultavasti pysty korvaamaan 4G:tä ennen kuin jossakin vaiheessa 2020-luvulla. Sitä ennen 3G-verkko tullaan todennäköisesti lakkauttamaan. 2G-verkko sen sijaan pysynee käytössä pidempään muun muassa siksi, että sitä käytetään monien verkossa toimivien älylaitteiden toimivuuden takaamiseksi.

 

Mistä muunlaiset halvat liittymät?

Ennen kuin yrität löytää halvinta puhelinliittymää, kannattaa tarkistaa puhelinlasku. Sen osia erittelemällä voit hahmottaa paremmin, mihin oikeastaan käytät puhelinta ja näin valita parhaiten sinulle sopivan liittymän. Tarvitseko puheaikaa? Tekstiviestejä? Nopeaa tiedonsiirtoa? Onko datakatto sinulle ongelma? Kunhan olet hahmottanut oman kännykän käyttösi, liittymien vertailu muuttuu ihmeesti helpommaksi.

Liittymien vertailussa auttaa myös Puhelinliittymat.fi-sivusto. Me vertailemme uusissa artikkeleissamme joka kuukausi erilaisia liittymätyyppejä. Meillä on myös jatkuvasti päivittyvä hakulomake, jonka avulla löytyy automaattisesti juuri sinun tarpeitasi vastaava halpa puhelinliittymä. Tutustu vertailutietoihin täältä. Niiden avulla löytyvät myös hyvät liittymän ja puhelimen yhteispaketit. Halvimman vaihtoehdon löytäminen ei ole ollut koskaan näin helppoa!

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »