Liittymät ja parhaat tarjoukset

Tele Finland

Tele Finland

(Päivitys: Tele Finlandin liittymiä ei enää myydä, joten tämän artikkelin tiedot ovat vanhentuneet. Ajantasaiset liittymätarjoukset löytyvät sivulta Telia.)

Tele Finland on Suomessa pitkään toiminut operaattori. Tele Finland -liittymät pärjäävät hintavertailuissa usein hyvin, tosin esimerkiksi DNA saattaa pystyä peittoamaan kilpailijansa hyvillä tarjouksillaan.

Tele Finlandin toimintaperiaatteisiin kuuluvat asiakkaiden yhdenvertaisuus, selkeä hinnoittelu sekä edulliset matkapuhelinliittymät ja niihin liittyvät peruspalvelut. Hinnat pyritään pitämään kilpailukykyisinä alhaisten hallinnointi-, markkinointi- ja palveluverkostokulujen avulla sekä hyödyntämällä laajaa yhteistyökumppaniverkostoa. Näin saatu hyöty siirretään suoraan palveluiden hintoihin eli asiakkaan eduksi – sekä tietysti yhtiön omistajien voitoksi.

Tilattuja palveluita ja oman liittymän tietoja on helppo hallinnoida verkossa Oma liittymä -palvelun kautta. Palvelun kautta voi paitsi muuttaa tallennettuja asiakas- ja yhteystietoja niin myös tilata uusia palveluita ja peruuttaa vanhojen tilauksia. Nettipalvelussa onnistuu myös sim-kortin sulkeminen ja väliaikainen deaktivoiminen, joka on tärkeä ominaisuus tilanteissa, joissa puhelin katoaa tai varastetaan.

Puhe ja viestit Tele Finlandilla

Puheluiden ja viestien hinnoittelua varten tarjotaan kolmea eri pakettia:

 • 5000 minuutin kuukausittainen puheaikapaketti ja rajaton määrä viestejä ovat kallein vaihtoehto.
 • Tätä edullisempi vaihtoehto on 300 minuuttia puheaikaa ja 100 viestiä. Tämä sopii paremmin satunnaiselle puhelimen käyttäjälle.
 • Jos et osaa ennakoida puhelimen käytön määrää tai se vaihtelee suuresti kuukaudesta toiseen, laskutus käytön mukaan on sopivin vaihtoehto.

Tele Finlandin kännykkänetti

Tele Finlandin liittymiin sisältyy netti. Netin nopeuden voi valita itse liittymää räätälöidessään. Vaihtoehdot ovat seuraavanlaiset:

 • Nopea 100 Mbit/s 4G. Tämän voi valita joko rajattomalla tiedonsiirrolla tai kuukausittaisella 10 gigan datakatolla. Jälkimmäinen vaihtoehto säästää asiakkaalta noin kolme euroa kuussa.
 • Nopeahko 50 Mbit/s 4G. Myös tämän nettityypin voi valita joko ilman datakattoa tai 10 gigan kuukausittaisella tiedonsiirrolla.
 • Keskinopea 21 Mbit/s 4G. Vastaavasti myös tämän nopeuden voi valita varustettuna rajattomalla datalla tai halvemmalla 10 gigan paketilla.
 • Hidas 256 kbit/s. Tämä nettityyppi on aina rajaton, mutta se on myös etanamaisen hidas ja soveltuu lähinnä viestien lukemiseen. Kuvienkin lataamista saa tällä nopeudella odotella.

Tele Finlandin puhelinliittymien hinnat määräytyvät sen mukaan, millaisen paketin itselleen räätälöi. Alla olemme esitelleet tehokkaimman liittymävaihtoehdon, halvimman liittymän ja Tele Finlandin (sangen mainion) prepaid-liittymäpaketin.

Tele Finlandin kovin tehopakkaus sisältää siis 5000 minuuttia kuukausittaista puheaikaa, rajattomasti tekstiviestejä ja rajattomasti nopeaa 100 Mbit/s 4G-tiedonsiirtoa. Hinta on kahden ensimmäisen vuoden ajan sangen edullinen 30 euroa kuussa. Tämän jälkeen hinta nousee kymmenellä eurolla.

Huomaa, että Tele Finlandilta ei löydy lainkaan äärimmäisen nopeita 4G+ -liittymiä. Soneran verkon huippunopeuksia hyödyntääksesi tutustu mieluummin siis Soneran oman brändinsä alla myymiin puhelinliittymiin.

Halvin Tele Finland -puhelinliittymä

Tele Finlandin halvin liittymä on erittäin halpa, kunhan puhelinta ei käytetä kovin raskaalla kädellä. Tällöin puhelut ja tekstiviestit maksetaan käytön mukaan. Sekä puheminuutit että teksti- ja kuvaviestit maksavat 7 senttiä kappaleelta.

Netti on satunnaiskäyttöön tarkoitettu (eli hidas) 256 kbit/s -yhteys, jossa on rajattomasti tiedonsiirtoa. Tällä nopeudella on turha haaveilla videoiden katselemisesta, mutta muu netin peruskäyttö onnistuu kyllä.

Liittymän kuukausimaksu on tällöin vain neljä euroa. Ensimmäisen vuoden jälkeen hinta nousee eurolla. Tällöinkin se on eräs markkinoiden halvimmista puhelinliittymistä.

Tele Finland vaikuttaa ajavan alas prepaid-liittymiään. Suosittelemme etsimään muun liittymävaihtoehdon. Esimerkiksi Sonera tarjoaa yhä edullisia prepaid-liittymiä.

Huom! Tele Finland on nyt Telia

Sonera ja TeleFinland ovat yhdistyneet Teliaksi. Odotamme tietoja uusista tarjouksista, tule siis pian takaisin. Katso parhaat puhelinliittymä tarjoukset täältä, lue arvostelumme uudesta Telia operaattorista tai löyda edullisin liittymävertailustamme.

Muiden operaattoreiden tarjoukset

Katso myös

Tällainen on Tele Finland

Tele Finlandin puhelinliittymät räätälöidään itselle sopivaksi

Tele Finlandin verkkosivujen kautta on mahdollista räätälöidä puhelin- ja nettiliittymä itselle sopivaksi. Vaihtoehtoja on monia. Tällä tapaa voi säästää rahaa eikä maksaa sellaisista ominaisuuksista ja palveluista, joita itse ei tarvitse.

Matkapuhelinverkon kattavuus ja katvealueet

Tele Finland Oy toimii Soneran verkossa, joka kattaa taajamien lisäksi myös Suomen syrjäseudut. Katvealueet ja kuuluvuuden vaikkapa omalla kesämökillä voi tarkistaa joko verkossa tai vierailemalla yhtiön toimipisteessä. Todellisen tilanteen saa kuitenkin selville ainoastaan kokeilemalla tiedonsiirtonopeutta paikan päällä, koska esimerkiksi käytetty päätelaite ja maasto sekä läheiset rakennukset voivat vaikuttaa kuuluvuuteen.

Soneran 4G-verkko kattaa suurimman osa maasta. Eniten repaleisuutta on itärajan tuntumassa ja Pohjois-Lapissa. Sen sijaan Soneran supernopea 4G+ -dataverkko ei toimi kuin asutuskeskuksissa ja niissäkin vain tietyillä alueilla. Tele Finland ei tosin muutenkaan hyödynnä 4G+ -verkkoa, vain perus-4G:tä.

Tele Finland Oy on vuonna 2004 perustettu matkapuhelinoperaattori, joka on osa TeliaSonera Finland Oyj:tä. Se on Soneran vastaus edullisia liittymiä etsiville kuluttajille ja on opittu tuntemaan juurikin halvoista hinnoistaan. Ei ole kuitenkaan mitenkään itsestään selvää, että Tele Finland kaikissa tilanteissa tarjoaa halvimmat liittymät. Usein jopa sen emoyhtiö Sonera tarjoaa oman brändinsä alla halvempia vaihtoehtoja – ja usein nopeammalla netillä.

Tele Finland liittymät ja palvelut

Tele Finland tarjoaa asiakkailleen matkapuhelinliittymiä sekä niihin liittyviä peruspalveluita. Helppo-prepaid -liittymää lukuun ottamatta kaikki Tele Finland -liittymät toimivat myös ulkomailla lähes samalla tavalla kuin kotimaassakin. Tarjolla olevat palvelut riippuvat kuitenkin vierailuverkon palveluista. Hintatiedot kannattaa varmistaa Tele Finlandin verkkosivuilta ennen matkaa.

 • GSM-liittymien lisäpalvelut
  Liittymiin automaattisesti kuuluvien palveluiden kuten multimediaviestien, koputuksen ja soitonsiirron lisäksi liittymiin on mahdollista liittää erilaisia tilattavia palveluita kuten kaverisoitto, saldomuistutus ja pysyvä numeronäytönesto.
 • Liikkuva laajakaista
  Matkapuhelinpalveluiden lisäksi Tele Finlandin valikoimiin kuuluvat myös liikkuva laajakaista ja matkapuhelinten nettiyhteydet. Liikkuvan laajakaistan eli nettitikun / mokkulan hinnoittelu perustuu kiinteään kuukausimaksuun, jonka suuruus riippuu yhteyden valitusta nopeudesta. Nettitikulla voi surffata ainoastaan kotimaassa.

Matkapuhelimet, kannettavat tietokoneet ja tabletit
Tele Finlandin verkkokaupassa on laaja valikoima erilaisia matkapuhelimia. Lisäksi tarjolla on kannettavia tietokoneita ja tabletteja. Verkkokaupasta voi myös tilata uuden liittymän, vaihtaa liittymää tai ostaa puhelimen ja liittymän yhdessä.

Vertaa Tele Finlandin liittymät

Sonera ja TeleFinland ovat yhdistyneet. Odotamme tietoja tuotteista ja tarjouksista.

Sonera ja TeleFinland ovat yhdistyneet. Odotamme tietoja tuotteista ja tarjouksista.

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »