Telia – arvostelu ja tarjoukset

Logo - Telia on uusi operaattori.1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (13 ääntä, keskiarvo: 3,85/5)

Loading...

Telia on ruotsalainen operaattori, johon muun muassa suomalainen Sonera on sulautettu. Tässä artikkelissa tutustumme Telian palveluihin ja tuotevalikoimaan.

Onko Telian tuotteista korvaamaan vanhoja Soneran ja Tele Finlandin liittymiä? Kenelle Telia sopii?

Tele Finland ja Sonera ovat olleet keväästä 2017 lähtien Telia

Suomalaiset operaattoribrändit Sonera ja Tele Finland ovat olleet teknisesti ottaen osa Teliaa jo 2000-luvun alkupuolelta. Keväällä 2017 Telia ilmoitti lopettavansa Soneran ja Tele Finlandin ja sulauttavansa näiden tuotevalikoiman osaksi Telia.fi-palvelua.

Soneraa ja Tele Finlandia ei siis ole enää olemassa, vaan näiden operaattorien asiakkaat ovat nyt Telian asiakkaita. Vanhat liittymäsopimukset pysyvät ennallaan, kunnes asiakas päättää päivittää liittymänsä uudenlaiseksi.

Liittymän päivittäminen tapahtuu helpoiten Telia.fi-verkkosivun kautta. Päivittämisen suurin etu on mahdollisuus päästä nauttimaan roaming-maksuttomasta puhelimen käytöstä EU- ja ETA-alueella.

Lue uudistuksesta lisää täältä.

Telian sivuilta löytyvät helposti myös muut ulkomaanhinnat

Markkinoinnissaan Telia painottaa liittymiensä helppokäyttöisyyttä kaikkialla ulkomailla – myös EU- ja ETA-alueen ulkopuolella. Telian sivuilta löytyy näppärä hakutoiminto, johon syötetään kohdemaan nimi. Tuloksena haku antaa Telian liittymien käyttöhinnan kyseisessä maassa.

Esimerkkejä Telian nettikäytön hinnasta EU:n ja ETA-maiden ulkopuolella:

  • Thaimaa: 2,00 euroa megatavua kohden, kunnes saavutetaan 14,10 euron vuorokausikohtainen yläraja. 14,10 euron ylittyessä asiakas saa käyttöönsä 50 Mt vuorokausikohtaisen datapaketin.
  • Yhdysvallat ja Australia: 12,49 euroa megatavua kohden. Kallis!
  • Venäjä ja Turkki: Sama kuin Thaimaa.

Oletko kiinnostunut Telian ilmaisesta EU-datasta? Voit valita itsellesi kätevän liittymän Euroopan-reissuja varten neljällä eri tavalla.

1. Netistä jopa 15 Gt dataa reissuun

Eniten ilmaista EU- ja ETA-alueen dataa sisältää vain netin kautta saatavilla oleva Yhteys maailmaan -liittymätyyppi, jossa on rajattomasti supernopeaa 4G-dataa kotimaassa ja Pohjolassa sekä 15 gigaa kuukausittaista reissudataa Euroopassa.

Datan siirtonopeus on jopa 300 Mbit/s.

Liittymätyyppi sisältää 250 minuuttia puheaikaa ja 250 tekstiviestiä joka kuukausi.

Hinta on 29,90 euroa kuussa.

Katso myös

EU-alueen roaming-maksujen poistaminen on Telian valtti

Telian suurin myyntivaltti keväällä 2017 oli ilmainen tiedonsiirto EU- ja ETA-maissa matkustettaessa. Telia hyppäsi roaming-maksuttomaan maailmaan nopeammin kun kilpailijat.

Nyt kun kaikki kilpailijat ovat seuranneet perässä Telia ansioituu yhä kansainvälisten liittymien saralla.

Telialla on tarjolla markkinoiden tehokkain reissuliittymä, jota on mahdollista tilata vain netin kautta. Liittymässä on 15 Gt nopeaa EU/ETA-alueen dataa ja rajaton netti Suomessa, Pohjolassa ja Baltian maissa.

Muut operaattorit

Telian puhelinliittymät ja mokkulat


Käyttö / kk:
 2. Räätälöi oma liittymäsi

Toinen tapa hyötyä Telian ilmaisesta EU-datasta on räätälöidä oma liittymänsä sopivista komponenteista.

Räätälöitäessä valitaan itselle hyvä määrä puheaikaa ja tekstiviestejä sekä sopiva datakatto ja tiedonsiirtonopeus.

Saadaksesi 10 gigaa ilmaista dataa Euroopassa, sinun pitää liittymää räätälöidessäsi valita joko rajaton 100 Mbit/s netti tai 10 Gt/kk netti. Halvempi vaihtoehto on 5 Gt/kk, mutta tässä paketissa myös EU-data on rajoitettu 5 gigaan kuussa.

Kaikissa paketeissa on mahdollista kymmenen euron lisämaksulla nostaa tiedonsiirtovauhti huimaan 300 Mbit/s -nopeuteen. Tästä tosin on hyötyä ainoastaan hyvin rajatuissa paikoissa, joissa verkko sattuu olemaan äärimmäisen nopea.

3. Telia XL, L ja M ovat tehokkaita pakettiratkaisuja

Telialla on neljä yksinkertaista liittymävaihtoehtoa, joista kalleimmat ovat Telia XL ja Telia L. Näissä molemmissa liittymätyypeissä on rajattomasti nopeaa dataa Pohjolassa ja joka kuukausi 10 gigaa reissudataa Euroopassa.

Datan siirtonopeus kaikissa pakettiliittymissä on enintään 100 Mbit/s sekä kotimaassa että ulkomailla.

XL- ja L-liittymien ero on puheajan ja tekstiviestien määrässä. XL-liittymä sisältää 5000 puheminuuttia ja tekstiviestiä kuussa, kun L-liittymässä niitä on vain 600 kuussa.

Telia M on muuten kuin Telia L, mutta siinä on 10 gigan datakatto paitsi Euroopassa myös Suomessa ja Pohjolassa.

Telia XL maksaa tällä hetkellä tarjoushintaan 29,90 euroa kuussa ja Telia L 26,90 euroa kuussa. Telia M on 21,90 euroa kuussa.

Telia S on halvin tapa käyttää nettiä Euroopan-matkalla

Telia S -liittymäpaketti maksaa tällä hetkellä tarjoushintaan vain 9,90 euroa kuussa. Se sisältää peruskäyttöön oikein riittävän 5 Gt/kk kotimaan datapaketin. Samaa dataa voi käyttää myös EU- ja ETA-maissa matkustettaessa.

Telia S on edullisin tapa hyötyä Telian roaming-maksuttomasta tiedonsiirrosta. Huomaa kuitenkin, että liittymän hinta nousee 12 kuukauden jälkeen kolmella eurolla.

Puheluista ja tekstiviesteistä maksetaan käytön mukaan 0,07 €/min tai 0,07 €/sms.

Tämän ja vain tämän liittymätyypin ansiosta suomalaisen matkaajan on vihdoin kätevintä pitää kotimainen liittymä kännykässä reissun ajan sen sijaan, että ostaisi paikan päältä väliaikaisen prepaid-liittymän.

Hyvää työtä, Telia!

Moi!

Moimobiili.fi on uudenlainen puhelinoperaattori, joka haastaa perinteiset operaattorit joustavalla hinnoittelullaan.

Telia

Telian laajaan tuotevalikoimaan kuuluvat mm. puhelinliittymät, kiinteä- ja mobiililaajakaistat, sekä viihde- ja kanavapaketit.

Elisa

Elisan tarjontaan kuuluuvat laajakaista & TV-palvelut. Elisa tarjoaa puhelinliittymiä Saunalahti -nimen alla.

Saunalahti

Elisan kattavassa verkossa toimiva Saunalahti toimii itsenäisenä tele- ja internetoperaattorina.

DNA

DNA:lla on koko maan kattava matkapuhelinverkko ja parhaat 4G latausnopeudet.

Globetel

Yksinkertaiset ja kohtuullisesti hinnoitellut liittymät ratsastavat ensisijaisesti edullisilla ulkomaanpuheluilla.

Tietoa

Tietoa puhelimista, liittymistä ja laitteista.

Lue lisää »

Sivustoa ylläpitää Summarum Media Oy. Osoitteemme on Säästöpankinranta 10 Helsinki 00530. Ota yhteyttä. Käyttöehdot ja reskisteriseloste.

Kiitokset vinkeistä! Vertailin nykyisen puhelinliittymän hintoja ja sain samaan hintaan toiselta operaattorilta mokkulan kaupan päälle! Puhelinlaskussa säästöä tuli yli 350€ vuodessa! - Mikko Salmi kertoo

Moi!

Katso Moin ajankohtaiset liittymätarjoukset ja hyödynnä ajankohtaiset edut!

Lisää Moista »